comScore

Chelsea Chelsea

Premier Lig'de ilk haftanın 11'ini seçtik

11 Ağustos 2015, Salı 19:17
Premier Lig'de ilk haftanın 11'ini seçtik

Premier Lig'de ilk haftanın ardından ilk haftanın en iyi 11'ini seçtik.

FutbolArena - Yeni sezonun ilk haftasında kendi pozisyonlarında en iyi performansı sergileyen 11 ismi seçtik.
 
Kaleci : Adrian (West Ham United)
İspanyol file bekçisi için Arsenal'ın tek kale oynadığı maçta yaptığı sayısız kurtarışla takımını ipten aldı diyemeyiz. Çünkü West Ham takım halinde hem savunmayı hem de orta sahayı iyi kapattığından kalesinde 3-4 kritik pozisyon gördü. Ama işte bu 3-4 cidden kritik pozisyonda, Adrian yaptığı kurtarışlarla maçın seyrinin değişmesine engel oldu. Maç genelinde de hem oyunu başarıyla kurması hem de ceza sahası içerisindeki hakimiyetiyle fazlasıyla güven verdi.
 
Sağ Bek : Matteo Darmian (Manchester United)
Louis van Gaal'in alışılagelmişin dışındaki oyun şeklinde geçtiğimiz sezon sağ bekte Rafael da Silva verimli olamamıştı. Antonio Valencia ise sağ kanatta defanstan çok hücuma yönelik bir isim olduğundan biraz zorlanmıştı. İşte tam bu noktada defanstaki kararlı ve başarılı hamleleri, hücuma verdiği katkı, sol ayaklı olan ancak sıkça sağ açığa kaçan Juan Mata ile olan uyumu ile yaz transferi Matteo Darmian sağ bek sorununu çözmüşe benziyor.
 
Sol Bek : Aleksandar Kolarov (Manchester City) 
29 yaşındaki sol bek defansta Saido Berahino tehlikesini kusursuz bir şekilde engellerken, hücumda da adrese teslim pas ve ortalarıyla dikkatleri çekti.
 
Stoper : Micah Richards (Aston Villa)
Premier Lig tutkunlarının sağ bek pozisyonunda görmeye alışkın olduğu ve bir dönemler inanılmaz etkili hücum bindirmeleri ile dikkatleri çeken ismi Micah Richards yeni takımı Aston Villa'da stoper görevini üstlendi. Aston Villa defansı senelerdir büyük sıkıntılar yaşıyor ve fahiş hatalar sonucu verdikleri birçok pozisyon ve yedikleri gollerle biliniyordu. Ancak bu sezona Micah Richards'ın defansı toparlayan, takım arkadaşlarına fazlasıyla güven veren oyun anlayışıyla başladı. Bu doğrultuda Micah Richards haftanın en iyi 2 stoperinden biri oldu.
 
Stoper : Vincent Kompany (Manchester City) 
Manchester City'nin Belçikalı savunmacısı ve kaptanı Vincent Kompany için geçtiğimiz sezon tıpkı takımı gibi inişli çıkışlı geçmişti. Defanstaki başarılı hamleleri ile tanınan kaptan için yeni sezona oldukça başarılı başladı. WBA hücumlarında taş gibi bir savunmacı rolüne bürünürken, şansının da yardımıyla omzuna çarparak attığı gol de onun bu başarısını taçlandırmış oldu.
 
Orta Saha : Yaya Toure (Manchester City) 
Tıpkı takım arkadaşı Vincent Kompany gibi Yaya Toure'nin de geçtiğimiz sezonu inişli çıkışlı geçmişti. Ancak o da bu sezona hem orta sahada eskisi gibi muazzam işler çıkartarak hem de biri biraz şansa ancak ikincisi mükemmel olmak üzere 2 golle başladı.
 
Orta Saha : Reece Oxford (West Ham United) 
Doğalı henüz 16 sene 239 gün olan Reece Oxford, orta sahanın ortasında, defansa dönük pozisyonunda maça başladı ve oyunda kaldığı 79 dakika boyunca bitmek bilmeyen enerjisi ile orta sahayı ayakta tutan isimlerin başında geldi. %95 başarılı pas yüzdesi de istatistiklere yansıyan bir diğer başarısı olarak göz kamaştırdı.
Reece Oxford, 2 Temmuz günü oynanan Uefa Avrupa Ligi ön eleme turu müsabakasında forma giyerek West Ham United kulübünün 120 senelik mazisinde en genç yaşta forma giyen oyuncu ünvanının sahibi oldu. Defansta ve orta sahada defansa dönük pozisyonlarda oynayabilen Reece Oxford bu maçta forma giyerek Premier Lig tarihinin en genç yaşta forma şansı bulan 2. oyuncusu ünvanını da kazanmış oldu.
 
Sağ açık : Marc Albrighton (Leicester City)
Geçtiğimiz sezonun sonundaki inanılmaz performansıyla Premier Lig'e tutunan Leicester City için yeni sezon özellikle sağ ve sol kanat oyuncuları adına mükemmel başladı. Sağ açıkta oynayan Marc Albrighton maç boyunca hiç durmadan mücadele etti ve hücumları yöneten isim oldu. Bu başarılı oyununu 2 gol pası ve bir de golle süslemesini bildi.
 
Sol Açık : Riyad Mahrez (Leicester City)
Premier Lig'in açılış haftasındaki en iyi performansı 25 yaşındaki Cezayirli hücum oyuncusu Riyad Mahrez gösterdi diyebiliriz. Bir topu direkten dönen Riyad Mahrez, Sunderland karşısında ilk golünü adeta bir santrafor gibi, penaltı noktasına koşup, güzel bir kafa vuruşu gerçekleştirerek attı. İkinci golünü ise kendi kazandığı penaltıyı ağlara yollayarak attı.
 
Forvet : Arouna Kone (Everton) 
Maçın bitmesine 27 dakika kala oyuna giren 31 yaşındaki hücum oyuncusu önce Ross Barkley'nin ceza sahası dışından attığı mükemmel golü hazırladı ve ardından da takımının beraberlik golünü atmasını başardı.
 
Forvet : Jamie Vardy (Leicester City) 
Haftanın en sansasyonel ekibi olan Leicester City sezon boyu 4-4-2 oynayıp, kanat oyuncuları da böyle etkili oynarsa forvet hattındaki Jamie Vardy için oldukça başarılı bir sezon geçirebilir. Maç boyu durmadan top alma çabası içerisinde olan, hücumlarda çapraz koşularla rakip defansın dengesini bozan 28 yaşındaki golcü oyuncu takımının açılış golünü attı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!