comScore

Chelsea Chelsea

Premier Lig Premier Anlar

01 Ağustos 2015, Cumartesi 17:42
Premier Lig Premier Anlar

Frank Lampard için Premier Lig'in en unutulmaz anı.

FutbolArena Dış Haberler - Chelsea'nin efsane oyuncularından Frank Lampard Premier Lig'de yaşadığı en unutulmaz anı anlattı.

Bolton Wanderers 0-2 Chelsea – 30 Nisan 2005

Ada futbolunun en üst seviye liginde tam 50 senedir şampiyon olamayan Chelsea için 30 Nisan 2005 tarihi çok anlam ifade etmekte. Jose Mourinho'nun ilk sezonunda gelen Premier Lig Şampiyonluğu için 1955'ten bu yana bekleyen Maviler, Bolton Wanderers deplasmanında da ilk yarı 0-0 bitince yine bekleme moduna geçmişlerdi. Ancak 2. yarıda Frank Lampard'ın önce sol çaprazdaki şık hareketleri sonrası gelen golü, arkasından da bir kontra atakta Bolton kalecisi Jaaskelainen'i de çalımlayarak bu kez sol ayağıyla attığı gol sonrası maç 2-0 bitiyor, Chelsea şampiyonluğunu ilan ediyordu.
 
Frank Lampard için Premier Lig'de ki en unulmaz anı gelin bizzat onun ağzından dinleyelim;
 
"En unutulmaz an, Bolton'da kazandığımız ilk Premier Lig Şampiyonluğu'muz idi. 50 senedir şampiyon olamıyorduk. İlk yarı golsüz beraber bitmişti ve kazanacak kadar iyi oynamadığımızın farkındaydık. Ancak daha sonra şans yüzümüze güldü ve bencil olmak istemem ancak benim attığım gollerle maçı kazanmasını bildik. Benim için mükemmel bir duyguydu.
 
Saha içerisindeki tüm kutlamaları hala hatırlıyorum. Kale arkasını dolduran Chelsea fanatikleri, sahaya inmiş olan Roman Abramoviç, Jose Mourinho ve Terry, Gudjohnsen, Drogba ve takım arkadaşlarım.. Benim adıma çok özel ve unutulmaz bir an idi."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!