comScore

Chelsea Chelsea

Chelsaa taraftarları siyahi yolcuyu trene almadı!

18 Şubat 2015, Çarşamba 12:30
Chelsaa taraftarları siyahi yolcuyu trene almadı!

Chelseali taraftarlar, Paris metrosunda karşılaştıkları siyahi yolcunun trene binmesine izin vermedi

 İngiliz kulübü Chelsea'nin taraftarlarının, takımlarının Paris Saint Germain (PSG) deplasmanında oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçından önce metroya binmek isteyen siyahi yolcuya izin vermediği ortaya çıktı. 

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Chelseali taraftarlar, PSG ile takımları arasında Fransa'nın başkenti Paris'te oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turu karşılaşmasından önce ırkçı bir harekete imza attılar.

Taraftarlar, Richelieu-Drouot metro hattında kalkmak üzere olan trene binmek isteyen siyahi yolcunun içeri girmesine izin vermedi. Afrika kökenli yolcuyu iterek kapıdan uzaklaştıran taraftarlar, siyahi bir kadın yolcunun önlerinde durduğu sırada da "Irkçıyız, ırkçıyız. Biz böyleyiz" diye tezahürat yaptı.

Chelsea Kulübü, olay sonrası yayımladığı açıklamada, "Böylesine iğrenç bir davranışın, futbol veya toplumda yeri yoktur. Olaya karışanlar hakkında açılacak bir davanın destekçisi olacağız. Bu taraftarlar arasında kombine bilet sahipleri ya da kulüp üyeleri varsa, onlara karşı stada girme yasağı da dahil en sıkı önlemleri alacağız" ifadelerine yer verdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!