comScore

Chelsea Chelsea

Chelsea, City karşısında puan farkını korudu

31 Ocak 2015, Cumartesi 21:37
Chelsea, City karşısında puan farkını korudu

Chelsea, sahasında konuk ettiği takipçisi Manchester City ile 1-1 berabere kaldı.

Premier Lig'de haftanın maçında ligin zirvesinde yer alan iki takım Chelsea ile Manchester City Stamford Bridge'de karşı karşıya geldi. Karşılaşma ilk yarının son bölümlerinde atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

CITY ETKİLİ BAŞLADI
Karşılaşmaya konuk Manchester City etkili başladı. henüz ilk dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Navas'ın şutunu Courtois güçlükle uzaklaştırdı. Sekizinci dakikada Ivanovic'in hatası ile topla buluşan Fernandinho'nun uzak direk dibine doğru yaptığı vuruş savunmaya da çarparak dışarıya gitti.

24'üncü dakikada Ivanovic bir kez daha büyük bir hata yaparak savunmadan çıkarken topu kaptırdı. Topla buluşan Agüero, ceza shaasına sokulup sol çaprazdan dar açıdan vuruşunu yaptı. Courtois bu topu da çeldi. 32'inci dakikada savunmadan şişirelen topla Terry ıska geçince buluşan Agüero, sağ çaprazdan ceza sahasına sokuldu. Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Ama top uzak direğin dibinden dışarıya gitti.

BEŞ DAKİKADA İKİ GOL

41'inci dakikada Ivanovic'in ceza sahasının soluna doğru şişirdiği topa çizgi üstünde yetişen Hazard'ın altı pasa kestiği ortaya Remy dokundu ve Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi. Ama Manchester City'nin bu gole cevabı gecikmedi. Navas'ın sağ kanattan sıfıra inerek yaptığı ortada Courtois topu iyi uzaklaştıramadı. Ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Agüero'nun şutunda David Silva son anda yatarak kayarak topa dokunarak skoru eşitledi, 1-1. Bu gol ilk yarının da skorunu ilan eden gol oldu.

CHELSEA OTOBÜSÜ PARK ETTİ

İkinci yarıda ilk yarının sonlarının aksine tempo oldukça düşüktü. Chelsea bilinen Jose Mourinho taktiği ile sahasına çekilerek adeta otobüsü park etti ve ikinci yarıda rakip kaleye tek bir şut bile çekmedi.

Puan farkını beşin altına indirmek isteyen Manchester City son bölümlere kadar rakip kalede pozisyonlar aradı. Ancak Jesus Navas'ın kullandığı sağ kanat dışında her hangi bir bölgeden Chelsea savunmasını zorlamayı başaramadı.

Maçın 77'inci dakikasında Chelsea'nn efsane ismi Frank Lampard, Fernando yerine oyuna dahil olarak ilk kez Stamford Bridge'e rakip takım forması ile çıktı. Ancak bu ve daha sonra Pellegrini'nin Jovetic ile Dzeko ikilisini sahaya sürmesi de verim vermedi.

Cılız bir iki pozisyonun dışında fazla hareketin olmadığı ikinci yarıdan gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Chelsea bu beraberlikle puanını 53'e yükseltip liderliğini sürdürürken; ikinci sıradaki Manchester City de 48 puana yükseldi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!