comScore

Chelsea Chelsea

Mourinho yönetime mesaj gönderdi

18 Ekim 2014, Cumartesi 15:10

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho, kulübüyle yarın yeni sözleşme imzalayabileceğini söyledi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan Portekizli teknik adam, "Yarın imza atabilirim. İstediğim bu. Chelsea ve İngiliz futbolunda kalmak istiyorum. Burada kalmam kulübün kararına ve alacağım sonuçlara da bağlı" dedi.

Geçen sezon şampiyon olamamalarının nedenini anlatan Mourinho, "Şampiyonluğa ulaşabileceğimizi düşünüyordum ama baskıya hazır değildik. Bazı karşılaşmalarda stresle baş edemedik" ifadelerini kullandı.

Bu sezon ise Diego Costa ve Cesc Fabregas transferleriyle oyun anlayışlarında gelişme yaşandığını vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, "Tam aradığımız nitelikle futbolcuları kadromuza katabildiğimiz için çok şanslıyız ama asıl fark edilmeyen şey, takım olarak çok fazla olgunlaşmamız" diye konuştu.

Mourinho, geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Manchester City hakkında da "Ellerinde her şey var. Yetenekli çok fazla oyuncusu var ve fiziksel olarak iyiler. Diğer takımların hepsinden çok daha fazla alternatife sahipler. Her pozisyon için yedek oyuncuları bulunsa da gelişim aşamasında genç futbolcuları bulunmuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Manchester City ile Chelsea arasındaki kadro farkının 5 yıl sonra belli olacağını öne süren Mourinho, şunları kaydetti:

"İki takımın kadrosu 5 yıl sonra aynı kalsa, hangisi daha iyi olur? Bizden aklıma hemen gelen isimler Eden Hazard, Oscar, Willian, Cesar Azpilicueta ve Kurt Zouma. Hepsi de şimdiden kariyerlerinde zirvedeler. 28 ve 29 yaşlarında da harika oyuncularımız var. Elimde, farklı şekillerde kullanabileceğim çok fonksiyonlu harika bir kadro var." 

Mourinho'lu Chelsea, ligde 7 hafta sonunda 19 puanla namağlup lider durumda bulunuyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!