comScore

Chelsea Chelsea

Maç Önü | Londra'da dev buluşma!

05 Ekim 2014, Pazar 01:24

İngiltere Premier Ligi'nde lider Chelsea 7. hafta mücadelesinde Stamford Bridge'de Arsenal'i konuk edecek. İşte dev derbi ile ilgili son bilgiler!

FutbolArena

Chelsea - Arsenal
5 Ekim Pazar | 16.05
Stat | Stamford Bridge
Hakem | Martin Atkinson
 
Hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray'ı yenerek moral depolayan Arsenal, Tottenham ile oynadıkları derbinin ardından bu hafta da Chelsea ile yeni bir derbi karşılaşmasına çıkacak. Sahasında Arsenal'i konuk edecek olan Chelsea ise geçtiğimiz hafta Aston Villa karşısında 3-0 gibi net bir skorla galip ayrılmıştı. Şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olan Jose Mourinho'nun öğrencileri, bu sene kendi sahasında oynadığı 3 maçı da kazanmayı başardı. Maviler, bu haftaya kadar mağlubiyet tatmazken ligin en çok gol atan takım unvanınını da elinde bulunduruyor.
 
Arsene Wenger yönetiminde 18. sezonunu yaşayan Arsenal, ligde istikrarsız sonuçlar alıyor. Sezona Crystal Palace yenilgisiyle başlayan Arsenal, takip eden üç haftada da sahadan beraberlikle ayrıldı. Aston Villa deplasmanında adada tartışılan isimlerden biri haline gelen Mesut Özil'in etkili futboluyla kazanılan 3 puan kırmızı beyazlıların toparlandığının göstergesi oldu.

Arsenal'in belalısı oynamıyor!
 
Arsenal'in Chelsea maçı öncesi en büyük dezavantajı elbette sakatlıklar...Arsene Wenger, Arteta, Walcott ve Sanogo gibi oyuncuların yanı sıra özellikle Ramsey ve takımın bir numaralı hücum opsiyonu Giroud'tan faydalanamayacak. Buna karşılık Chelsea'de ise daha önce Arsenal maçlarında 15 maçta 15 gol atmış Didier Drogba'nın dışında Ramires kadroda yer almayacak.
Wenger'in galibiyeti yok!
 
Arsene Wenger, bugüne kadar Mourinho'nun başında olduğu takımları mağlup etmeyi başaramadı. 11 kez Mourinho ile karşılaşan Wenger, 5 maçtan beraberlikle ayrılırken 6 maçı kaybetti. Mourinho'nun takımları 19 gol atarken Wenger'in ekibi 6 golle karşılık verebildi.

Fabregas mı Mesut Özil mi?
 
Chelsea ile Arsenal arasında oynanacak derbi karşılaşmasında ilginç bir durum yaşanacak. Arsenal formasını tam 8 yıl boyunca giyen Cesc Fabregas, derbide eski takımına karşı mücadele edecek. Ancak Arsene Wenger'in ilk 11'de Mesut Özil'e mi yoksa Fabregas'a mı görev verecek merak konusu...

Arsenal 6 maçtır kazanamıyor
 
İki takım arasındaki son maç tam yarım düzine gole sahne olmuştu. 22 Mart 2014'te Stamford Bridge'de oynanan mücadele Chelsea'nin 6-0'lık üstünlüğü ile sonuçlanmıştı. Rekabette Arsenal'in Chelsea'ye karşı galibiyet aldığında takvim yaprakları 29 Ekim 2011'i gösteriyordu. Bir başka deyişle Arsenal, rakibini, 6 maçtır mağlup etmeyi başaramıyor.
 
Aralarındaki maçlar
 
Genel olarak iki takımın oynadıkları maçlara baktığımızda 161 karşılaşmada Arsenal'in 62, Chelsea'nin 52 galibiyeti bulunuyor. Londra'nın iki dev takımı 47 maçta ise yenişemedi. Stamford Bridge'de oynanan maçlarda ise Chelsea'nin 28 galibiyeti gözükürken Arsenal'in 25 galibiyeti yer alıyor.
 
Premier Lig'de Chelsea evinde 3 maçtır kazanıyor, toplamda 6 maçtır kaybetmiyor. Rakipleri Arsenal ise deplasmanda 3 maçtır yenilgi yüzü görmüyor.

Gol silahları kimler?
 
Ligin en çok gol atan takımı olan Chelsea'nin en önemli gol silahı Diego Costa'nın ligde 8 golü bulunuyor. Arsenal'de gol yükünü sırtlayan önemli bir oyuncu bulunmasa da hafta içinde Galatasaray'a karşı patlama yapan Danny Welbeck, Wenger'in en önemli kozlarından biri olacak.
 
Haber: Orhun ALİCİKOĞLU
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!