comScore

Chelsea Chelsea

Mourinho'dan bomba transfer sinyali

24 Şubat 2014, Pazartesi 18:43

Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho kendi takımının iyi bir forvete, Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao'nun da gerçek bir takıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho, Chelsea'nin forvete, Monaco'un Kolombiyalı forveti Radamel Falcao'nun da bir takıma ihtiyacı olduğunu söyledi.
 
Samuel Eto'o, Fernando Torres ve Demba Ba'nın performansından memnun olmayan Mourinho, Fransız Canal+ kanalına yaptığı açıklamada, Fransız kulübü Monaco'nun 60 milyon avro karşılığında kadrosuna kattığı Falcao'yu, yaz transfer sezonu sonunda takımında görmek istediğini ima etti.
 
"Forveti olmayan bir takımım var. Falcao'nun da bir takımı yok. Onun gibi bir futbolcu 3 bin kişinin önünde oynayamaz. Monaco, kariyerinizi sonlandırabileceğiniz bir takım" diyen Portekizli teknik adam, Monaco'nun maçlarına evsahipliği yapan 18 bin 500 kişilik II. Louis Stadı'nın kapasitesine gönderme yaptı.
 
Fransa Birinci Ligi'nin (Ligue 1) son şampiyonu ve bu sezonki lideri Paris Saint Germain'in (PSG) İsveçli golcüsü Zlatan Ibrahimovic'i transfer etmenin "imkansız" olduğunu belirten Mourinho, Inter'in başında olduğu dönemde çalıştığı eski öğrencisi Ibrahimovic'in transfer ihtimaliyle ilgili şunları kaydetti: "Paris'te mutlu. Yakın arkadaşım olduğu için bunu biliyorum. Bu ekonomik potansiyeliyle PSG'nin de onu bırakacağını hiç sanmıyorum. Bu, imkansız." Mourinho ayrıca PSG'nin, 64,5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer ettiği Uruguaylı Edinson Cavani ile son zamanlarda Chelsea'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Belçikalı öğrencisi Eden Hazard'ın takasına ilişkin bir senaryonun da gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
 
"Eden bizim futbolcumuz. 10 yıl daha Chelsea'de kalmak istiyor. Biz de onun etrafına bir takım inşa etmek istiyoruz" diyerek 23 yaşındaki Hazard'ın ayrılma olasılığı bulunmadığını bildiren Mourinho, Cavani'nin transferi için ise açık kapı bıraktı. Mourinho konu hakkında şunları ifade etti: "PSG, onun için çok para ödedi. Sözleşmesi de harika. Transfer etmek, Zlatan gibi imkansız olmayabilir. Çünkü Zlatan, PSG'nin yapısında daha büyük bir önem teşkil ediyor ama yine de zor olacağını düşünüyorum."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!