comScore

Chelsea Chelsea

Chelsea'nin gol planı!

24 Şubat 2014, Pazartesi 12:31

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile karşılaşacak olan Chelsea, Sarı-Kırmızıların kalesine Eden Hazard ile gol atmayı planlıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Galatasaray ile karşılaşacak Chelsea'de, Belçikalı futbolcu Eden Hazard, takımının bu sezon sergilediği performansta önemli rol oynuyor.

Bu sezon Stamford Bridge'te Jose Mourinho yönetmenliğinde taraftarlarına başarılı oyunlar sahneleyen Chelsea, Premier Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zirve yürüyüşünü sürdürüyor.

Ligde 12 haftadır kaybetmeyen Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Basel'e karşı oynadığı maçlar dışında gol dahi yemedi. "Maviler"in başarısında başrolün sahibi de kuşkusuz Eden Hazard. 23 yaşındaki futbolcu, bu sezonki performansıyla futbol dünyasının Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi gibi büyük aktörleriyle kıyaslanmaya başladı bile.

- Chelsea'nin en golcüsü

Hazard bu sezon şu ana dek 35 resmi maçta görev yaparken, bu karşılaşmalarda 14 gol atıp, 8 asist yaptı.

Belçikalı futbolcu bu performansıyla Chelsea'nin bu sezon bulduğu gollere en fazla katkı sağlayan isim oldu. 14 gollü Hazard'ın ardından 9 gole sahip Oscar ve 8 gollü Samuel Eto'o, Chelsea'nin gol yollarında başvurduğu diğer oyunculardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 1 gol kaydedebilen Hazard ile birlikte Eto'o, Demba Ba, Fernando Torres ve Ramires ikişer gol, Frank Lampard ve Oscar da birer gol buldu.

Mourinho'nun genel olarak sol kanatta oynattığı başarılı futbolcu, zaman zaman forvet arkasında da görev yapıyor. Sağ ayaklı bir oyuncu olmasına karşın sol ayağını da etkili kullanabilen Hazard, bu sezon attığı gollerin 11'ini sağ, birini sol ve 2 golü de penaltıdan kaydetti.

- Avrupa futbolunun yükselen yıldızı Hazard

Altyapısından yetiştiği Lille'de ilk maçına 2007 yılında Nancy karşısında çıkan Hazard, ilk profesyonel golünü 2008 yılının eylül ayında Auxerre karşısında kaydetti.

Lille formasıyla çıktığı 149 maçta 50 gol bulan Belçikalı futbolcu, takımının Ligue 1'de 2011 yılında şampiyonluğa ulaşmasında ve Fransa Kupası'nı müzesine götürmesinde büyük rol oynadı.

Hazard iki yıl üst üste Ligue 1'in en iyi oyuncusu seçildikten sonra 2012 yılında 32 milyon sterlin karşılığında Chelsea'ye transfer oldu.

Belçikalı futbolcunun yükselişi Chelsea'de ivme kazandı. İlk Premier Lig maçını 12 Ağustos 2012'de Manchester City karşısında oynayan Hazard, 13 gün sonra Newcastle United önünde İngiltere'deki ilk golüne imza attı. Mavi formayla geçen sezon takımına 13 gol 20 asistlik göz kamaştırıcı bir katkı yaptı. Galatasaray savunmasının her iki ayağını da etkili kullanabilen Hazard'a karşı

Chelsea'de şu ana kadar 112 maçta görev yapan genç yıldız, rakip filelere 30 gol gönderdi. Chelsea ile geçen yıl UEFA Avrupa Ligi zaferi yaşayan Hazard, sezon boyunca 16 gol kaydetmişti. Belçikalı futbolcu bu sezon henüz şubat ayında 14 gole ulaşmayı başardı.

- Milli takım kariyeri

Belçika Milli Takımı formasını ilk olarak 18 Kasım 2008'de Lüksemburg'a karşı giyen Hazard, ilk golünü 2011'de Kazakistan maçında attı.

Milli takımda 30 maçta 5 gol kaydeden Hazard, genç kadrosuyla dikkati çeken Belçika'nın Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda da en büyük kozu olacak.

Galatasaray'ın Chelsea ile karşılaşacağı UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçı, 26 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da, rövanş karşılaşması ise 18 Mart Salı günü Londra'da oynanacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!