comScore

Chelsea Chelsea

G.Saray kazanırsa, Mancini de kazanacak!

15 Şubat 2014, Cumartesi 10:31

İtalyan teknik adam kontratı gereği Süper Lig ve Türkiye Kupası'nı kazanır, Şampiyonlar Ligi'nde de Chelsea engelini aşarsa 2.4 milyon Euro'luk başarı bonusunu cebine koyacak.

Sinyor bonusa boğulacak. Roberto Mancini, sezonu iki kupa ile kapatıp şampiyonlar ligi'nde Chelsea engelini aşarsa 2.4 milyon Euro'luk başarı bonusu ile önemli bir gelire imza atacak. Mancini, Manchester City'nin başında iken yaptığı büyük sürprizi ve başarıyı bu sezon Türkiye'de tekrarlar ise cebini dolduracak, gelirini katlayacak!

G.Saray Yönetimi, Fatih Terim ile yaptığı gibi Mancini'yle de başarıya dayalı ve şampiyonluk priminin yer aldığı bir kontrat yapmıştı. Ve bu kontrat gereği de İtalyan teknik adam, eğer Galatasaray'a 2 kupayı kazandırıp Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea engelini aşabilirse çok önemli bir parayı cebine koyacak.

CITY İLE MANU'YU YAKALAMIŞTI

2011-2012 sezonunda Manchester City'nin başında iken 8 puanlık farkı kapatıp İngiliz Kulübü'nün tam 44 yıl sonra şampiyon yapan Mancini, bu başarıyı G.Saray'da tekrarlamak istiyor. Nitekim, ligin 2. devresine F.Bahçe'nin 8 puan gerisinde başlayan Cimbom, farkı 2 hafta içinde bir anda 4'ekadar düşürmeyi başardı. Ve Mancini, Cimbom'u şampiyon yapması halinde 1 milyon 250 bin Euro'luk bonusu cebine koyacak.
Başarıya endeksli kontrat yapan İtalyan hoca yarı finale kaldığı Türkiye Kupası'nı da kazanır ise 500 bin Euro'luk kupa priminin daha sahibi olacak. Kısaca Sezonu iki kupa ile bitirmesi halinde Mancini, yıllık 3.5 milyon Euro'luk garanti parasının yanı sıra ekstra 1 milyon 750 bin Euro alacak…

ÖNÜMÜZDEKİ SEZONU DA ETKİLEYECEK

Bonuslar bununla da bitmiyor. Mancini, Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'yi kupanın dışına itip çeyrek finale kalma başarısı gösterir ise Galatasaray Kulübü'nden 350 bin Euro başarı bonusu alacak. Ayrıca bir madde daha var ki;Mancini'nin gelecek yılki kazancını 4.8 milyon Euro'ya çıkaracak. Galatasaray,Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalıp Türkiye Ligi'nde de şampiyonluğa ulaşır ise İtalyan teknik adamın kontratındaki madde gereği önümüzdeki sezon alacağı ücrete 300 bin Euro daha eklenecek. Yani Mancini, önümüzdeki yıl alacağı para 4.5 milyon eurodan 4.8 milyon Euro'ya çıkacak.

KONTRATINDAKİ BONUSLAR

1- G.Saray'ı 2013-14 sezonunda şampiyon yaparsa 1 milyon 250 bin Euro.
2- Türkiye Kupası'nın kazanması halinde 500 binEuro.
3- Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatması halinde 350 bin Euro, yarı finale 500 bin Euro, finale 1 milyon Euro.
4- Aynı sezon içinde hem ligde şampiyonluk hem de Devler Ligi'nde çeyrek finale çıkarsa sonraki sezon yıllık ücretine 300 bin Euro eklenecek.

O sezon ne olmuştu?

2011-12 sezonundaManchester City'i çalıştıran Mancini'nin ekibi Premier Ligi'nin bitimine 6 hafta kala 32. haftaya Manchester United'ın 8 puan gerisine düşmüştü. Son karşılaşmasında Queens Park Rangers takımını 90 + 2'de attıkları gol ile yenen Mancini'nin ekibi Manchester City mucizevi bir şampiyonluğa imza atmıştı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!