comScore

Chelsea Chelsea

Chelsea sürekli yükseliyor!

13 Şubat 2014, Perşembe 12:31

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda karşılaşacağı Chelsea, yaklaşık iki aydır mağlubiyet yüzü görmüyor. 

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda karşılaşacağı Chelsea, son haftalardaki başarılı performansıyla dikkati çekiyor.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetiminde, İngiltere Premier Lig'in 25. haftasında zirveye yerleşen "Maviler", yaklaşık iki aydır mağlubiyet yüzü görmüyor.

Resmi maçlardaki son mağlubiyetini 17 Aralık 2013'te İngiltere Lig Kupası çeyrek final mücadelesinde Sunderland'e karşı 2-1'lik skorla alan Chelsea, bu tarihten itibaren sahadan yenilgiyle ayrılmadı.

LİGDE 11 HAFTADIR KAYBETMİYOR

Chelsea, 25. hafta itibarıyla zirveye yerleştiği Premier Lig'de 11 haftadır maç kaybetmiyor. Londra ekibi, lig karşılaşmalarındaki son mağlubiyetini, 15. haftadaki Stoke City deplasmanında aldı. Mourinho'nun ekibi iç sahadaki performansıyla da Premier Lig'in en iyisi durumunda. Mourinho'nun ekibi ligde sahasında kaybetmeyen tek takım unvanına sahip. Stamford Bridge'de oynadığı 13 lig maçından 11 galibiyet çıkaran Chelsea, 2 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Premier Lig'de 17 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet elde eden Chelsea, topladığı 57 puanla ilk sırada yer alıyor. "Maviler", Stoke City maçının yanı sıra 4. haftada Everton deplasmanından 1-0 ve 10. haftada Newcastle United deplasmanından 2-0'lık skorlarla mağlup ayrılmıştı. Attığı 48 gole karşın kalesinde 21 gol gören Chelsea, ligin en az gol yiyen takımı olma özelliğini de taşıyor.

ŞAMPİYONLUK ADAYLARINA BÜYÜK ÜSTÜNLÜK

"Maviler", bu sezon şampiyonluk adayı takımlarla oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi.

Ligde Manchester United karşısında 0-0 beraberlik ve 3-1'lik galibiyetler elde eden Chelsea, Manchester City'yi 2-1 ve 1-0 mağlup etti. Liverpool'a da 2-1 üstünlük sağlayan Mourinho'nun ekibi, Arsenal ile ligde 0-0 berabere kalırken, Lig Kupası'nda ise rakibini 2-0 geçmeyi başardı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BİRİNCİ

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Galatasaray ile eşleşen Chelsea, grup aşamasında oynadığı 6 maç sonunda ilk sırayı elde etti.

E Grubu'nda Basel, Steaua Bükreş ve Schalke 04 ile eşleşen "Maviler", topladığı 12 puanla rakiplerini geride bıraktı. Grupta, Türk asıllı İsviçreli teknik adam Murat Yakın yönetimindeki Basel'e 2-1 ve 1-0'lık skorlarla kaybeden Chelsea, diğer karşılaşmalardan üç puanla ayrıldı.

Devler Ligi'nde kalesinde gördüğü 3 golü de Basel'den yiyen Chelsea, diğer maçları net skorlarla kazandı. Schalke 04'ü iki maçta da 3-0 geçen, Steaua Bükreş'i ise 4-0 ve 1-0 mağlup eden Mourinho'nun öğrencileri, grupta 12 gol kaydetti.

EN GOLCÜSÜ HAZARD

Eden Hazard, Chelsea'nin bu sezon bulduğu gollere en fazla katkı sağlayan isim oldu.

Belçikalı futbolcu, resmi maçlarda takımına 14 gol kazandırmayı başardı. Hazard'ın ardından 9 gole sahip Oscar ve 8 gollü Samuel Eto'o, Chelsea'nin gol yollarında başvurduğu diğer oyunculardı.

Chelseali futbolcular Şampiyonlar Ligi'nde ise golleri paylaştı. Avrupa'da Eto'o, Demba Ba, Fernando Torres ve Ramires'in ikişer golünün yanı sıra Hazard, Frank Lampard ve Oscar birer kez rakip fileleri havalandırdı.

Galatasaray'ın Chelsea ile karşılaşacağı Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçı, 26 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da, rövanş karşılaşması ise 18 Mart Salı günü Londra'da oynanacak. "Maviler", Galatasaray ile yapacağı ilk maç öncesi Federasyon Kupası (FA Cup) 5. tur karşılaşmasında Manchester City deplasmanında zorlu bir sınav verecek. Ardından ligde Everton'ı konuk edecek Chelsea, Galatasaray ile karşılaşmak üzere İstanbul'a gelecek.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!