comScore

Chelsea Chelsea

G.Saray, Chelsea'yi yenerse tam .. milyon!..

05 Şubat 2014, Çarşamba 10:34

Devler Ligi'nde 14 milyon 600 bin euro kazanan Aslan, Chelsea engelini de aşarsa 3 milyon 900 bin euro daha alacak. Böylece 18 milyon 500 bin euroyu ulaşacak ki, bu da ara transfer maliyetini çıkaracak. 3.5 milyon euroluk yayın geliri de ekstrası olacak.

Zirve yarışında Fenerbahçe ile puan farkını 7'ye indiren Galatasaray, ara transferde takımı neredeyse baştan aşağıya yeniledi. Sarı-Kırmızılılardevre arasında transfer döneminde 9 yeni futbolcuyu renklerine bağladı. Cim Bom, net olarak 19 milyon 66 bin euro bonservis bedeli ödeme taahhüdününaltına girdi.

Bu arada yeni katılan isimlerden sonra takım da iki yaş daha gençleşti. Peki Galatasaray yönetimi bu rakamları nasıl ödeyecek? Şimdi gözler Sarı-Kırmızılı yönetimin,bu transfer maliyetlerinin altından kalkıp kalkamayacağında. Sarı-Kırmızlı yönetim Şampiyonlar Ligigelirleri ile birlikte bu rakamları ödemeyi planlıyor.

Geçen yıl 24 milyon

Cimbom, Devler Ligi'nde şu ana kadar 14 milyon 600 bin euroyu kasasına koydu. Chelsea'yieler ve çeyrek finale çıkarsa 3 milyon 900 bin euro daha alacak. Rakam 18 milyon 500 bin euroyu bulacak. Böylelikle ara tranfserde alınan 9futbolcunun bonservis ve kiralama (Burdisso kiralandı) bedeli çıkmış olacak. Galibiyet ve beraberliğe verilen paralarla da 500 bin liralık eksik kısımfazlasıyla tamamlanacak.

Bu arada yayın geliri de ekstrası olarak artı hanesine yazılacak. Geçen sezon Devler Ligi'nde çeyrek finale çıkanAslan, yayın gelirlerinden 3 milyon 500 bin euro kazanmıştı. Galatasaray, bu devarenadan geçtiğimiz sezon toplamda ise 24 milyon 782 bin euro gelir elde etmişti. Sneijder ve Drogba gibi yıldızların maliyetlerini bu rakamlarla çıkarmıştı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!