İngiltere Premier Ligi'nin 19. hafta mücadelesinde Galatasaray'ınŞampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea ile Liverpool karşı karşıya geldi.
Stamford Bridge'de oynanan karşılaşmayı Chelsea 2-1 kazanarak üçpuana ulaştı ve sezonun ilk yarısını galibiyetle tamamlamış oldu.
Karşılaşmada Liverpool, 4. dakikada Skrtel ile öne geçmesine rağmenüstünlüğünü koruyamadı ve 17'de Eden Hazard'ın golü maça eşitliği getirdi. 34. dakikada bu kez Eto'o'nun golü Chelsea'yi öne geçirdi ve mücadele 2-1'lik ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonucun ardından Chelsea, 40 puana yükselerek zirve iddiasınısürdürdü. Liverpool ise 36 puanda kalarak ağır bir darbe aldı. Ligin devre arasında ara vermeden devam edecek olan Premier Lig'de Liverpool, 20.hafta mücadelesinde Hull City'i konuk ederken Chelsea ise Southamptondeplasmanında 3 puan arayacak.

