comScore

Bursaspor Bursaspor

"Türk futbolu ve Bursaspor açısından.."

22 Ağustos 2012, Çarşamba 19:00

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Twente ile yapacakları maça ilişkin açıklamalar yaptı..

Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, sözlerine Gaziantep'deki patlamada hayatını kaybedenler için baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyerek başladı.

Bütün Türkiye'yi üzen hain saldırıdan dolayı çok büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Sağlam, ''Ülkemizin başı sağ olsun. Ayrıca Trabzonspor A2 takımının genç futbolcusu Burak Hacıhamzaoğlu'nu da başka bir terör olan trafik terörüne kurban verdik. Ona da Allah'tan rahmet dilerken hem ailesinin hem de Trabzonspor camiasının başı sağ olsun'' diye konuştu.

''Yarın hem Türk futbolu hem Bursaspor açısından önemli bir maça çıkacağız'' diyen Sağlam, şunları söyledi:
''Bu sezonki hedeflerimiz arasında defalarca söylediğimiz öncelikle UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılmak, son 3 sene olduğu gibi Turkcell Süper Ligi'nde zirve mücadelesi vermek ve geçen sezon finalde kaybettiğimiz Türkiye Kupası'nı kazanabilmek var. Bu hedeflerimizden bir tanesi olan lige iyi bir başlangıç yaptık. Ligin tüm takımlar için en zor deplasmanlarından biri olan Kayseri'den kazanarak sezona 3 puanla başlamak zorlu Twente maçı öncesi moral motivasyonumuzu üst seviyeye çıkardı.''

Sağlam, Twente'nin son yıllarda Hollanda futboluna damgasını vuran, özellikli oyunculara sahip güçlü bir takım olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
''Böyle bir takıma karşı ilk maçı kendi sahamızda oynarken hem tur için, hem ikinci maç için avantalı bir skor mücadelesi vermek kolay olmayacak. Kısa bir zaman içinde rakibimizi en iyi şekilde analiz etmeye çalıştık. Yarınki maçta bizim önce kendi özelliklerimizi kullanarak, rakibin eksiklerini iyi değerlendirerek taraftarımızın da desteğiyle mücadele edip sahadan iyi bir skorla ayrılmak istiyoruz.''

Takımda sakat ve cezalı futbolcularının bulunmadığını vurgulayan Sağlam, taraftarlardan fair-play ruhu içinde koşulsuz destek beklediklerini sözlerine ekledi.

-İbrahim Öztürk-
Bursaspor'un başarılı defans oyuncusu İbrahim Öztürk de yarın Twente karşısında kendilerine turu geçirecek skoru elde etmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

Kayserispor deplasmanından galibiyetle ayrılarak lige iyi başlangıç yaptıklarını anımsatan İbrahim, ''Bu galibiyet Twente maçı öncesi bize moral verdi. Twente güçlü bir takım. Taraftarlarımızın da desteğiyle ikinci maç için bize avantaj sağlayacak bir skor elde etmek için mücadele edeceğiz'' dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!