comScore

Bursaspor Bursaspor

Timsah dişini gösterecek!

22 Ağustos 2012, Çarşamba 13:33

UEFA Avrupa Ligi play off turunda Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşacak olan Bursaspor, galibiyet hesapları yapıyor

UEFA Avrupa Ligi play off turunda Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşacak olan Bursaspor, taraftarının da desteğiyle gruplara kalmayı sağlayacak avantajlı bir skor elde etmenin hesaplarını yapıyor.

9 MAÇTA SEVİNÇ
Lige deplasmanda Kayserispor galibiyetiyle başlayan Bursaspor, yarın akşam Bursa Atatürk Stadı'nda Twente ile mücadele edecek. Yeşil beyazlılar, Avrupa'da daha önce oynadığı 26 maçta 12 kez sahadan yenik ayrıldı. 5 maçında rakipleriyle berabere kalan Bursaspor, 9 karşılaşmada ise galibiyet sevinci yaşadı. Bursaspor, yarın Hollanda temsilcisi Twente yapacağı maça 10'uncu galibiyetini almak için çıkacak.
13'ÜNCÜ AVRUPA SINAVI
Bursaspor teknik direktörÜ Ertuğrul Sağlam, yarın yeşil beyazlı ekibinin başında 13'üncü Avrupa kupası heyecanını yaşamış olacak. Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'un başında çıktığı 12 Avrupa Kupası maçında, 7 yenilgi, 3 galibiyet ve 2 de beraberlik elde etti.

6 MAÇTA 14 GOL
Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turunda FC Gomel ile karşılaşan Bursaspor, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu skorla Bursaspor, Ertuğruls Sağlam yönetiminde Avrupa'daki ilk galibiyetini almış oldu. Yeşil beyazlı ekip Gomel'i deplasmanda da 3-1'lik skorla mağlup etti. Bu skorlarla turu geçen yeşil beyazlılar Anderlecht'e deplasmanda 2-1 mağlup olurken evinde de 2-2 berabere kalarak Avrupa'ya veda etti.

6-0'LIK GALİBİYET
Bursaspor, bu sezon UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu ilk maçında ise deplasmanda KuPS Kuopio takımına 1-0 mağlup oldu. Yeşil beyazlı takım, rövanşta oynadığı maçta rakibi KuPS'u 6-0'lık skorla yendi. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki yeşil beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 6 maçta 14 gol attı, kalesinde ise 7 gol gördü.

HAKEM BORBALAN
Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.30'da oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi play off turu maçını İspanya Federasyonu'ndan David Fernandez Borbalan yönetecek. Borbalan'ın yardımcılıklarını Raul Cabanero Martinez ve Jorge Canelo Prieto yapacak. Maçın dördüncü hakemliğii ise Pedro Perez Montero yapacak. Bursaspor-Twente karşılaşmasını TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!