comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor fotoğraf sergisi açıldı..

29 Nisan 2013, Pazartesi 18:46

Bursaspor'un 50. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, kulübün tarihiyle ilgili fotoğraf sergisi açıldı..

Bursa Kent Müzesi\'nde oluşturulan serginin açılış töreninde konuşan Bursaspor Basın Sözcüsü Selçuk Eren, sergide, Bursaspor\'un 50 yılda kazandığı başarıların kısa bir öyküsünün gösterildiğini söyledi.

Eren, \"50 yıl önce küçük bir odada kurulan ve faaliyetlerini yürütmeye başlayan takımımız, bugün altyapısıyla, Özlüce ve Vakıfköy Tesisleri ile amatör branşlarıyla Türk sporuna damga vurmuş büyük ve köklü bir kulüp haline gelmiştir. Bu süreçte Bursaspor\'a katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluş ile taraftarlarımıza, sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum\" diye konuştu.

Bursaspor\'un kurucu üyesi İsmail Buzcular da Bursaspor\'u kurmak için yıllar önce can attıklarını, bunun için 12 sene hizmet verdiğini belirterek, \"Bursaspor\'u kurmakla işimize de sahip olduk. 1946\'da Pınarspor\'u kurduk, yeşil-beyazlı formayı kabul ettik. Buna itiraz edenler oldu. Ben \'Bursa\'nın yeşili, Uludağ\'ın beyazı en münasip renktir. Gün gelecek bu kulüpler kaybedecek, ne iz kalacak, ne harf, Bursaspor kalacak\' dedim ve herkes kabul etti\" ifadesini kullandı.

Yeşil-beyazlı takımın kaptanı İbrahim Öztürk de Bursaspor\'un ilk sergisini açmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, \"Sergide Bursaspor\'u kuruluşundan bugüne kadar anlatan fotoğraflar var. Burada herkes de bizimle çok güzel anılarını paylaşıyor. Ben bunun içerisinde olmaktan mutluluk duyuyorum çünkü birçok şeyi burada yaşadım bu da ayrı bir mutluluk\" dedi.

Basın mensuplarının ligde oynayacakları Orduspor maçıyla ilgili sorusunu da cevaplandıran Öztürk, şunları kaydetti:
\"Bundan sonra 3 maçımız var daha var. Avrupa\'nın garanti olmadığının bilincindeyiz. Şu bir gerçek ki Akhisar maçında bir avantaj kaçırdık ama hala şansımız var. Baktığınız zaman düşme rotasındaki takımlar, artık son şanslarını değerlendiriyor. Bizim için de hedef, Avrupa. Bunun için mücadele ediyoruz. Orduspor maçında iki tarafa da beraberlik yaramayacak. Biz de bu bilinçle gidiyoruz. Bizim için 3 puan daha çok gerekli, çünkü Avrupa için çok önemli.\"

Bursa Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle oluşturulan serginin açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da katıldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!