comScore

Bursaspor Bursaspor

"Trabzonspor ve Beşiktaş'tan daha kaliteliyiz"

29 Nisan 2013, Pazartesi 12:16

Bursaspor'un kanat oyuncusu Şener Özbayraklı, "Şampiyonluk potasında olabilirdik. Kadro kalitesi ve oyuna bakarsak bence ilk 3 takım içerisindeyiz" dedi.

Şener, kulüp dergisine yaptığı açıklamada Galatasaray ve Fenerbahçe\'nin kadroları ve aldıkları sonuçların belli olduğunu ifade ederken şunları söyledi:
\"İlk yarıda da çok şanssız puanlar kaybedildi. Ziraat Türkiye Kupası\'nda Sivasspor ve Fenerbahçe karşısında şanssız yenilgiler aldık. Ligde Galatasaray karşısında çok iyi oynadık ama puan kaybettik. Şu durumda bile üst sıralardayız. Galatasaray ve Fenerbahçe\'nin kadrosu ve yaptığı işler belli ama biz Trabzonspor ve Beşiktaş\'tan çok daha kaliteli bir takımız.\"

\"EN KRİTİK KARAR TRANSFERİMDİ\"
Verdiği en kritik kararın Polatlı Bugsaşspor\'da yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Bursaspor\'a transferi olduğunu ifade eden Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:
\"Sezon başında takımdan ayrılmak istediğimi belirttiğim için kadro dışı kaldım. Kendi hedeflerim doğrultusunda karar almam gerekiyordu. Ama daha sonra yönetimle anlaştık ve oynamaya devam ettim. Bursaspor\'un yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor, beni transfer etmek için devreye girdi. Ama ben tercihimi devre arasında Bursaspor\'dan yana yaptım.\"

\"HİKMET KARAMAN FARKLI\"
Takıma alışma sürecinde Bursaspor\'un başında Ertuğrul Sağlam\'ın olduğunu hatırlatan Şener, şöyle devam etti:
\"Ertuğrul Sağlam beni çok fazla sıkmadı. Bana güvendiğini hep hissettirdi. Basser\'in sakatlığının ardından Sivasspor ile oynanan kupa maçında hiç düşünmeden beni sahaya sürdü. Ertuğrul Sağlam, çok sakin bir yapıya sahip. Hikmet Karaman ise çok hırslı. Zorluk çektik ama yavaş yavaş düzene girdik. Karaman\'ın çok farklı bir yapısı var. Futbolcuyu motive etme tarzı çok farklı. Müzikle antrenman yaptık. İlk başta bize bile garip geldi ama bir baktık çok güzel oldu. Bu olaylar takımı toparlıyor. Birlikte hareket ediyoruz.\"

\"ONUR\'A GOL ATMAK GÜZEL OLDU\"
Trabzonspor maçında attığı golü anlatan Şener, bu konuda şöyle dedi:
\"Maçtan önce Musa bana espri yapıyordu. (Hep gidip ortayı açıyorsun, içeri girip neden şut çekmiyorsun) dedi. Maçın öncesinde de gol atmak aklımda vardı. Benim oyun yapımda hücuma destek vermek var. Asist yapmaya çalışıyorum. Anlık bir pozisyon denk geldi. Çok güzel bir şut çıktı ve güzel bir noktaya gitti. Milli takım kalecisi Onur\'a böyle bir gol atmak güzel oldu. Bu gol ile de maçı kazandık. Benim Trabzonlu çok arkadaşım var. Maçtan sonra aradılar ve bana, (Biz Trabzonluyuz ama yarısı kadar da senin takımın Bursasporlu\'yuz, dediler.\"

\"ALLAH BATALLA\'YI NAZARDAN SAKLASIN\"
\"Defanstan topla çıkarken orta sahanın kaliteli oyunculardan kurulu olması lazım\" diyen Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:
\"Bu konuda Batalla, Edu ve Belluschi gibi isimler çok kaliteliler. Onların defansa dönük oynamaları bize çok büyük avantaj sağlıyor. Bana sorarsanız Batalla şu an için Türkiye\'de en iyi orta saha oyuncusu konumunda. Geçtiğimiz maçlardan birisinde bir baktım yanıma gelmiş defanstan top çıkartıyor. Çok mütevazi bir yapısı var. Türk futbolcusu, bu başarıları yakaladığı zaman hemen şımarıyor. Ama Batalla\'da bu yok. Onun hakkını taraftarımız da çok iyi veriyor. Allah nazardan saklasın. Belluschi de çok kaliteli, kariyerli bir isim. İnternetten eski gollerine bakıyorum da mükemmel şutlar atmış. Bursaspor için büyük kazanç. Çok fazla koşuyor. Ekstra işler yapıyor. Onlar önümüzde bu mücadeleyi yapınca bizim de hırsımız artıyor.\"

\"BURADA KALICI OLMAK İSTİYORUM\"
Bursaspor\'da kendisini kanıtlamayı ve kalıcı olmayı hedeflediğini ifade eden Şener, sözlerini şöyle tamamladı:
\"Futbolculuk çok nankör bir meslek. Sakatlandığın zaman bir anda geriye gidebilirsiniz. Bursaspor\'da kendimi ispatladıktan sonra gerisinin geleceğini düşünüyorum. A milli takımda da forma giymek isterim. Bu takım geçmişte şampiyon olmuş. Hedefimiz yeniden kupayı kaldırabilmek. Bunu başarabilmek için öncelikle taraftarımızın bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Mustafa Er\'in anlattığı tıklım tıklım dolu tribünleri görmek istiyorum. İnanıyorum ki, onların vereceği müthiş destek ile bizler sahada çok daha iyi oynayacağız ve hedefe ulaşacağız.\"

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!