comScore

Bursaspor Bursaspor

"Yeter ki bütünlüğümüzü bozmayalım"

05 Ağustos 2012, Pazar 14:30

"Kaostan beslenmek isteyen insanlar ve gruplar var" diyen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı..

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Biz şampiyon olduk, daha sonra lig üçüncülüğünü elde ettik. Üç yıldır da Avrupa'ya gidiyoruz. Bunu ne başkan ve yönetim ne teknik adam ne de futbolcular bunu yalnız başarabilirdi. Çok daha güzel günler çok yakında. Yeter ki bütünlüğümüzü bozmayalım'' dedi.

Üniversiteli Bursasporlular Derneği'nin (ÜNİTİMSAH) 10. yılı nedeniyle Vamtes Restoran'da düzenlenen programa, yeşil-beyazlıların teknik patronu Ertuğrul Sağlam, kaptan Ömer Erdoğan, Bursaspor 2. Başkanı Recep Bölükbaşı, Genel Sekreter İlhan Uslu, Mali Asbaşkan Hasan Saltan, İdari Asbaşkan İsmet Demirel, Basın Sözcüsü ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetici Selçuk Eren ve altyapıdan sorumlu yönetici Necmettin Kocaman katıldı.

Sağlam, programda yaptığı konuşmada Bursaspor'a gönül verenlerin, günlük başarılarla yetinmeyen, başarıda devamlılığı ve istikrarı kendine ilke edinmiş bir kulübün taraftarı oldukları için çok şanslı olduğunu söyledi.

Taraftardan, takıma inanmalarını ve güvenmelerini isteyen Sağlam, kulübün huzurunu kaçırmaya çalışanlara prim vermemeleri gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi:
''Kaostan beslenmek isteyen insanlar ve gruplar var. Bunların bu amaçlarına ulaşması için rica ediyorum onlara prim vermeyin. Onların bu amaçlarına ulaşması için onlara yardım etmeyin. Sadece takımınıza inanın destekleyin. Ben bu takımın teknik direktörü olarak, bu çocuklara sonuna kadar inanıyor ve güveniyorum. Bu senenin geçtiğimiz seneden çok daha iyi geçeceğine yürekten inanıyorum. Bunu söylerken hiç bir farklı amaç gütmüyorum. İçimden geleni söylüyorum. Biz şampiyon olduk, daha sonra lig üçüncülüğünü elde ettik. Üç yıldır da Avrupa'ya gidiyoruz. Kulüp içinde ne başkan ve yönetim ne teknik adam ne de futbolcular bunu yalnız başına başarabilirdi. Yeter ki bu bütünlüğü bozmayalım. Çok daha güzel günler çok yakında, yeter ki bütünlüğümüzü bozmayalım.''

-''Avrupa'da turu geçmek istiyoruz''-
Tüm futbolcuları temsilen yemeğe katılan kaptan Ömer Erdoğan ise UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında aldıkları KuPS Kuopio yenilgisine değinerek, ''Aynı inancı, hırsı ve isteği taşıyoruz. İnşallah önümüzdeki Perşembe günü, tüm taraftarlarımızın desteğiyle turu geçip, daha nice başarılara imza atmak istiyoruz'' dedi.

Erdoğan, Bursaspor'da futbolu bıraktıktan sonra farklı görevler alarak kulübe hizmet etmek istediğini dile getirerek, ''Başta hocamız ve yönetim kurulu üyelerimiz bu isteğimi geri çevirmedi. Güzel anılarla bu son senemi noktalarım ve ondan sonra da inşallah yine bu camia içinde bana farklı görevler verilirse, futbolculuk dönemimdeki başarıların devamını yaşarım'' şeklinde konuştu.

-''Sabırlı olun''-
Bursaspor 2.Başkanı Recep Bölükbaşı da taraftarlara ''sabırlı olun'' uyarısında bulunurken, yönetim olarak çok güzel şeyler yapma arzusunda olduklarını ifade etti.

Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyleyen Bölükbaşı, şunları dile getirdi:
''Bursa, çok zor bir şehir. Çünkü futbolu çok iyi biliyor, çok gelişmiş bir şehir. Fakat biraz sabırsızlar. 48 sene sonra şampiyon olduk. Bu başarılar yalnız yönetimin, başkanın, futbolcuların, teknik ekibin, hocamızın değil, şehrin yani tüm camianın eseridir. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Biraz sabırlı olursak, ümitli olursak ki, biz yönetim, başkan, hoca ve futbolcularımız olarak ümitliyiz. Sizin o ümidimizi gönlünüzde hissettiğinizi de biliyoruz. Bunu hep birlikte hissetmeye devam edersek o başarıların yanına birçok başarı elde edeceğimizi ümit ediyorum''

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!