comScore

Bursaspor Bursaspor

"Kaybedince bende kaybediyorum"

18 Mart 2013, Pazartesi 10:51

Bursaspor'un orta saha oyuncusu Maurice Edu, "Bu takıma hedefi yakalamak için geldim. İnanmasaydım burada olmazdım. Sezon sonunda ligin zirvesinde yer alacağız" dedi.

Bursaspor'un devre arasında İngiltere Premier Lig takımlarından Stoke City'den satış opsiyonlu kiraladığı Maurice Edu, Bursaspor dergisine önemli açıklamalarda bulundu. Bursaspor'a hedefi yakalamak için geldiğini söyleyen Edu, "Bursaspor 2 sezon önce benimle ilgilenmişti. Şampiyonlar Ligi'nde Bursaspor taraftarını biliyordum. ABD'de benim çok yakın arkadaşım Jozy Altidore'dan Bursaspor hakkında bilgiler aldım. Çok güzel şeyler söyledi. Taraftarların çok fanatik olduğunu söyledi. Futbol atmosferini çok beğenmiş. Sürekli pozitif bilgiler verdi. Onun söylediğinin dışında bir şeyle karşılaşmadım. Burada çok mutluyum. Buraya gelirken takımın durumunu biliyordum. Hedefinin de ne olduğunu biliyordum. Ben bu takıma konulan hedefi yakalamak için geldim. İnanmasaydım burada olmazdım. Bu takım sezon sonunda ligin zirvesinde yer alacaktır" diye konuştu.

"SEVE SEVE OYNARIM"
"İki kulüpte anlaşırsa Bursaspor'da kariyerini devam ettirmek ister misin?" sorusuna ise yetenekli futbolcu, "Futbolda neyin olacağını bilemeyiz. Bursaspor'un hedefine ulaşmasında katkım olursa çok mutlu olacağım. Özellikle takım, Avrupa Kupaları'na katılma hakkı elde ederse ve iki kulüp anlaşırsa seve seve Bursaspor'da futbol oynarım. Benim için herhangi olumsuz bir düşünce yok. Burada oynamaya alıştım" yanıtını verdi.
"BATALLA VE BELLUSCHİ KLAS OYUNCULAR"
Pablo Batalla ve Belluschi'den övgü dolu sözlerle bahseden Edu, "Batalla ve Belluschi çok teknik ve klas oyuncular. Sürekli ofansif ve oyunu dikine oynamayı seviyorlar. Oyunu çok iyi okuyorlar. Futbollarını oyuna yansıttıklarında takım çok farklı oynuyor. Onlar önümde bu şekilde oynadıkları zaman benim de işim defans yapmak oluyor" şeklinde konuştu.

"SERİ YAKALAMAK ÖNEMLİ"
"Bizim takımın yapması gereken en önemli nokta maç kazanma geleneğini sürdürebilmesi" diyen Edu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Galibiyet serisini yakalayabilmek çok önemli. Önümüzde çok zorlu maçlar var. Maçları tek tek düşünmeliyiz. İyi konsantrasyon ile maçlarımıza çıkarsak sezon sonunda Bursaspor'u ilk 2 veya ilk 3'ün içine çok rahatlıkla sokarız."

"KAYBEDİNCE, BEN DE KENDİMİ KAYBEDİYORUM"

Oyun karakterinde sertlik olmadığını sözlerine ekleyen Maurice Edu, "Benim oyun karakterimde sertlik yok. Sık kart gören bir oyuncu değilim. Ben saha içinde sürekli kazanmak için mücadele ederim. Beni saha içinde sinirlendiren en önemli nokta kaybetmektir. Kaybettiğimiz zaman ben de kendimi kaybederim" dedi