comScore

Bursaspor Bursaspor

Batalla'dan ilginç istatistik

01 Ocak 1970, Perşembe 02:00

Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla, yeşil-beyazlı forma altında, 21 farklı takıma 39 gol atma başarısı gösterdi.

Yeşil-beyazlı ekibe 2009-2010 sezonu başında katılan ve gösterdiği performans ile taraftarların sevgilisi haline gelen yıldız oyuncu Pablo Martin Batalla, ilginç bir istatistiğe imza attı. Bursaspor forması altında 147 resmi maça çıkan yetenekli oyuncu, rakip fileleri 39 kez havalandırırken, 21 farklı takıma ise gol atma başarısı gösterdi. Batalla, Spor Toto Süper Lig'de ise 16 farklı takıma gol kaydetti.
 
İSTANBUL TAKIMLARINA 12 GOL ATTI
 
Yeşil-beyazlı takımda Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kategorilerinde toplam 147 maçta forma terleten yetenekli oyuncu, 21 farklı takıma gol atma başarısı gösterirken, İstanbul takımlarına ise 12 gol attı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un filelerini 5 kez havalandıran Batalla, Beşiktaş'a 3 gol, Kasımpaşaspor'a 2 gol, Galatasaray ve Fenerbahçe'ye ise birer gol attı.
 
TAKIMIN EN PAHALI OYUNCUSU
 
Gösterdiği performans ve attığı goller ile takımının skor yükünü çeken yıldız oyuncu, yeşil-beyazlı takımın ise en pahalı oyuncusu konumunda bulunuyor. Dünyaca ünlü transfermarkt.de internet sitesinin verilerine göre yetenekli orta saha oyuncusunun piyasa değeri 6 milyon 800 bin Euro olarak gösteriliyor.
 
ÜCRETİNDE İYİLEŞTİRME YAPILACAK
 
Öte yandan Arjantinli oyuncunun babası Miguel Batalla ve menajeri Suzan Naguf ile geçtiğimiz haftalarda masaya oturan yeşil-beyazlı yönetim yetenekli oyuncunun aldığı ücrette iyileştirme yapma kararı almıştı. Bursaspor yönetiminin birkaç gün içerisinde genç stoper Serdar Aziz ile birlikte Pablo Martin Batalla'nın da aldığı ücrette iyileştirme yapması bekleniyor. Batalla'nın sözleşmesi ise 31 Mayıs 2014 tarihinde sona erecek. 
 
Kaynak: Olay

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!