comScore

Bursaspor Bursaspor

"Sağlam sürpriz bir kararla, erken davrandı"

29 Ocak 2013, Salı 05:18

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'ın istifası konusunda açıklama yaptı.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'ın istifası konusunda, "Ayrılışı krizi derinleştirmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürebilir. Yaşanan olumsuz hava, benim de yeniden bir durum değerlendirmesi yapmamı zorunlu kılıyor" dedi.

"Sürpriz bir kararla, erken davrandı" Başkan İbrahim Yazıcı, açıklamasına, "4 yılı aşkın bir süredir uyum içinde çalıştığımız ve birlikte çok büyük başarılara imza attığımız teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam'ın görevi bırakma kararı, her Bursasporlu gibi beni de son derece derinden üzmüştür" diye başladı. Başkan Yazıcı, daha sonra şunları söyledi: "Duygularımı ifade etmeden önce, bu kararın ardından sarf edilmesi gereken ilk cümleyi önce sizlerle paylaşmak istiyor ve sevgili hocamıza, bugüne kadar Bursaspor için yaptığı üstün hizmetler nedeniyle gönülden teşekkür ediyorum. Karakteriyle, kişiliğiyle, Türk futbolunda bir teknik direktörden daha fazlası olmayı başarmış biri olarak kendisiyle çalışmış olmanın, benim ve ekip arkadaşlarım adına da büyük bir şans ve gurur olduğunu düşünüyorum. Bir başkan ve antrenör diyaloğundan ziyade, bir ağabey, kardeş ilişkisi içinde olduğumuz Ertuğrul Sağlam'la en azından benim görev süremin sonuna dek birlikte olmak isterdim. Ancak süreç içerisinde yaşanan gelişmeler ve olumsuzluklarla birlikte, özellikle şehirde oluşan karamsar havanın, bu kararı tek başına almasında en büyük etken olduğunu sanıyorum. Dolayısıyla tamamen kendi iradesiyle verdiği istifa kararına da saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok. Bazen ayrılıklar, geri dönüşler için atılmış birer adım olabilirler ve hoca da zannediyorum böyle düşünüyor. Ancak bilinmesini istediğim bazı noktalar da var. Biz, süreç içinde yaşanan tüm olumsuzluklar sırasında defalarca Ertuğrul Sağlam'la bir araya geldik. Her seferinde, en azından sezon sonunu beklemeyi ve gelişmelerden benim de çok büyük rahatsızlık duyduğumu, görev süremin sonunu bile beklemeyebileceğimi ifade ettim. Ancak kendisi, benim için sürpriz bir kararla, erken davrandı. Oysa benim alacağım kararın kendisi için belirleyici olacağı konusunda hemfikirdik. Ancak süreç, sanıyorum onu bu kararı erken almaya itti.
"Bursaspor'un menfaatleri doğrultusunda her kararı..." Şimdi geldiğimiz noktada, Bursaspor taraftarı camiada kargaşa ve kaos ortamı yaratmaktan başka bir niyeti olmayan ve bu uğurda, yönetimi ve teknik direktörünü bile bıktırmaktan geri kalmayan grupları acilen bünyesinden atmalıdır. Ertuğrul Sağlam'ın ayrılışı, krizi derinleştirmek isteyenlerin ekmeğine yağ da sürebilir, hocamızın arzu ettiği gibi camiadaki çatlağın ortadan kalkmasına da yol açabilir. Bursa, bu noktada oynanmak istenen oyunlara en doğru cevabı verecektir. Son olarak bilinmesini istiyorum ki; özellikle bu sezon Bursa'da yaşanan olumsuz hava ve şehrin olaylara bakışı, benim de yeniden bir durum değerlendirmesi yapmamı zorunlu kılıyor. Dolayısıyla Bursaspor'un menfaatleri doğrultusunda her kararı gözümü bile kırpmadan alabileceğimi bütün kamuoyunun bilmesini istiyorum."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!