comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursasporlu Musa şampiyonluk için iddialı

04 Ocak 2013, Cuma 12:16

Bursaspor'un orta saha oyuncusu Musa Çağıran, ilk yarı performansını ve ikinci yarıyla ilgili beklentilerini değerlendirirken, "Şampiyonluk çok uzak değil" dedi.

Ligin ikinci yarısının kendileri için "hayırlı" olmasını dileyen Musa, antrenmanlara başladıklarını hatırlatırken şöyle konuştu: "3-4 gün yoğun çalışacağız. Maça 10 gün süre var. Her gün çift olmak şartıyla sabah akşam antrenman yapacağız. Haftada 3 maç oynayacağız. Tüm takımın hazır olması gerekiyor. Kime şans geleceği belli olmaz. Bu maçlardan alnımızın akıyla çıkıp kupada ve ligde yolumuza devam etmek istiyoruz."

"SAÇMA PUANLAR VERDİK"
Geçen senenin ilk yarısının kendileri için sıkıntılı geçtiğini, daha sonra ise ligi 5'inci sırada tamamladıklarını, Türkiye Kupası'nda da final oynadıklarını hatırlatan Musa, şöyle devam etti: "Baktığınızda bu sezon verdiğimiz puanlar, saçma puanlar. Sivas'ta, Eskişehir'de 3 puanı bırakıp 1 puan aldık. Akhisar Belediyespor maçında da aynısını yaşadık. Bunlara engel olabilseydik gerçekten çok farklı yerde olacaktık. Bu devre de bu puanları inşallah bırakmayız."
"BATALLA GİBİ BİR KOZUMUZ VAR"
Çok iyi bir takıma sahip olduklarının altını çizen Musa, Bursaspor'da kaleciden forvet oyuncularına kadar çok yetenekli futbolcular olduğunu vurgularken de şunları söyledi: "Kademe kademe baktığınızda kalede Carson, sağ bekte Basser, solda Vederson, Serdar ve İbrahim gibi savunma oyuncularımız var. Batalla gibi bir kozumuz var. İkinci yarı bunları değerlendirip hem kupada hem de ligde hedeflediğimiz yere gelmek istiyoruz. Şampiyonluk çok uzak değil. Zirveyi yakalamamız imkansız değil. Bizim hedeflerimiz belli. İnandıktan sonra herşeyi başarabiliriz."

"ESKİ FORMUMU YAKALAMAK İSTİYORUM"
Devamlılık sağlamak için çok çalıştığını belirten Musa, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk yarı benim adıma sezon başladığında mükemmeldi. UEFA Kupası maçlarına kadar çok iyi performans sergiledim. Daha sonra düşüş yaşadım. Sonra da ara ara gelen şansları iyi değerlendiremedim. Kötü bir oyun sergiledim. İkinci yarıyı kendi açımdan çıkış yakalamak istiyorum. Devamlılık sağlamak için daha çok çalışıyorum. Bu çalışmanın karşılığını almak istiyorum. Amacımız Bursaspor için bir şeyler yapabilmek. İnşallah ikinci yarı benim adıma da güzel geçer. Futbolcularda performans düşüklüğü zaman zaman olabiliyor. Formumu yakalamışken beklemediğim bir düşüş yaşadım. Nedenini bilmiyorum. Evliyim. Yanlış yaşamıyorum. Uykuma, yemeğime dikkat ediyorum. Ben de bunu en kısa süreye çekmeye çalıştım. İkinci yarıya çok iyi başlayıp en iyi şekilde çalışıp eski formumu yakalamak istiyorum."

"FAZLA KİLOLARIMI VERECEĞİM"
Belluschi ve N'Diaye gibi isimlerle forma yarışı içinde olduğu hatırlatılması üzerine ise Musa şunları söyledi: "N'Diaye daha 23 yaşında ve inanılmaz bir fiziğe sahip. Çabukluğu da iyi. Gerçekten çok iyi bir futbolcu. Belluschi'nin de kariyeri belli. Önümde 2 zorlu rakip var. Sezon başı ben iyiydim, arkamdaki iyi olsa bile bekliyordu. Ben de elime gelen şansı değerlendirmek istiyorum. İkinci yarı elbette şans gelecektir. Bu şansı değerlendirip formamı kazanmak istiyorum. Biraz kilom var. Bu kiloları da devre arası kampında vereceğim. 3 kilo zayıfladım. Bundan sonra da tempomu yakalayıp Bursaspor için faydalı olmak istiyorum."

"KOVULMADIĞIM SÜRECE FORMA GİYECEĞİM"
Bursaspor'dan kovulmadığı sürece forma giymek istediğini de sözlerine ekleyen Musa, açıklamasının sonunda şöyle dedi: "Çok güzel bir kulüpteyim. Mükemmel bir taraftar, mükemmel bir tesis ve ekonomi. Bir yere gitmek istemiyorum. Burada kalmak istiyorum. Keşke bana bu şans verilse de hep Bursaspor'da kalsam. Bana başka yere gitmek istiyor musun dediklerinde de aynı cevabı veriyorum. Bursa'yı, Bursaspor'u çok seviyorum. Bir gün formayı alıp hiç çıkarmadan sonuna kadar devam etmek istiyorum. Herşey Bursaspor'un menfaatine olacaksa, başka yerlere gitmek nasip olursa da giderim. Böyle olursa razıyım. Ama bundan sonraki hedefim yurt dışında oynamak. Çünkü Bursaspor Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri."







ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!