comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor, taraftarını üzdü

30 Aralık 2015, Çarşamba 12:00
Bursaspor, taraftarını üzdü

Yeşil-beyazlı takım, ligin ilk yarısını 6 galibiyet, 11 yenilgi ve 18 puanla 14'üncü sırada tamamlayarak taraftarlarını üzdü.

Ligin şampiyon apoletli 5 takımından biri olan, son 6 sezondur kendisine hep üst sıralarda yer edinen ve her yıl Avrupa kupalarına katılma vizesi alan Bursaspor, bu yıl ise taraftarlarını üzüyor.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında geçmişinden çok uzak bir performans sergileyen yeşil-beyazlı takım, 17 maçın sadece 6'sında galip gelebildi. Henüz beraberliği bulunmayan Bursa ekibi, 11 karşılaşmada ise sahadan yenik ayrıldı. 

Sezona Ertuğrul Sağlam yönetiminde başlayan Bursa ekibi, beklenen çıkışı bir türlü yakalayamadı. Geçen yılki kadrosundan Jose Fernandao, Volkan Şen, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Fernando Belluschi, Cedric Bakambu gibi as oyuncularını kaptıran Bursaspor, ciddi transferler yapmasına karşın arzuladığı sonuçları alamadı.

- Ertuğrul Sağlam ile yollar ayrıldı 

Üst üste gelen başarısız sonuçlara 2-1'lik Kayserispor maçı da eklenince yeşil-beyazlı yönetim Ertuğrul Sağlam ile yollarını ayırmak zorunda kaldı.

Yardımcısı Ersel Uzgur yönetiminde Galatasaray'a deplasmanda 3-0, evinde de Osmanlıspor'a 4-0 yenilen Bursaspor'un başına Hamza Hamzaoğlu getirildi.

Hamzaoğlu da takımla, Torku Konyaspor karşısında alınan 1-0'lık yenilgiyle tanıştı. Ligde üst üste 6 maçlık yenilgi serisi, Hamzaoğlu dönemindeki 2-1'lik Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle son buldu. 

İlk yarıda 6 galibiyet, 11 yenilgi ve 18 puanla 14'üncü sırada yer edinen Bursaspor, rakip fileleri 16 kez havalandırdı, kalesinde ise 27 gol gördü. 

- En golcü Necid

Bu sezon hücum organizasyonlarında fazla etkili olamayan Bursaspor'un en golcü ismi Tomas Necid oldu. 

Çek futbolcu, takımının kaydettiği 16 golün yarısını rakip filelere gönderen isim oldu. Necid'in ardından Dzsuzdzsak 3 golle yer alırken, Dany, Faty, Bekir Yılmaz, Cuenca ve Sercan Yıldırım da birer kez gol sevinci yaşadı. 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!