comScore

Bursaspor Bursaspor

Ertuğrul Sağlam: 'En az bir puan almalıydık'

16 Ağustos 2015, Pazar 00:20
Ertuğrul Sağlam: 'En az bir puan almalıydık'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, mücadelelerinin karşılığında en azından bir puan almaları gerektiğini söyledi.

Sağlam, 1 - 0 mağlup oldukları Trabzonspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, "Maça dezavantajla çıktık. Takımdan ayrılmak isteyenleri zorla tutamazdık. Dün Bakambu'nun Trabzonspor ve Galatasaray maçlarını oynayıp takımdan ayrılmasını istememize ve bunu daha önce konuşmamıza rağmen son dakikadaki tavrı bizim buraya ön tarafta çok eksik gelmemize neden oldu. Dün takıma katılan Sercan ve sonrasında da alt yapıdan aldığımız Mert ile, en son bölümde de gerideki oyuncularımız öne iterek bu eksiğimizi gidermeye çalıştık." şeklinde konuştu.

Maçın genelinde rakiplerine çok pozisyon vermediklerini anlatan başarılı hoca, şöyle devam etti: "İlk yarı bizim direkten topumuz vardı. İkinci yarı çok gazla üretemedik, özellikle en tarafta. Sonuçta mağlup olduk. Üzüldük. Aslında buradaki mücadelenin karşılığında en azından bir puan almazı gerekiyordu. Sezon şansızlıklarla başladık. Ama bazen birçok şey sizin elinizde olmayabiliyor. Bu maçı kendi aramızda değerlendireceğiz. Bizim için lig önümüzdeki hafta taraftarımızın önünde başlayacak."
Geçen sezon 11'de oynayan yaklaşık 8 oyuncunun takımdan ayrıldığına işaret eden Sağlam, "Bu bir takım için ciddi bir rakam. Bu size sıkıntı oluşturabilir ama bu takımın ligi üst sıralarda tamamlayacağına inanıyorum. Fernandao, Belluschi ve Şener sezon başlamadan ayrıldı. Diğerlerinin ayrılmasını istemedik. Bir oyuncu takımda oynamak istemiyorsa fazla yapacağınız bir şey yok. Keşke bu işler haziran ayında olsa da biz de önlemimizi alabilseydik. Son dönemde özellikle peş peşe olunca yerine o kalitede oyuncu bulmak, bulsan da transferi bitirmek zor oluyor. Bu olumsuz gibi görünün durumu farklı değerleri öne çıkartarak olumluya çevireceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli hoca, Bakambu'ya ilgili bir soru üzerine, bu oyuncunun tavrı nedeniyle çok kızgın olduğunu vurguladı.

Bakambu ile önceden Trabzonspor ve Galatasaray maçlarını oynadıktan sonra gitmesi konusunda konuştuklarının altını çizen Sağlam, "Bakambu, 90 dakikada oynamasını isteğimize rağmen oynamadı. Bu takımın seni bir yerele getirmiş. Çıkacaksın 90 dakika oynayacaksın. Ondan sonra bizde sana teşekkür edip göndereceğiz. Ama biz de bunu bu duruma getirmemeliydik." şeklinde konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!