comScore

Bursaspor Bursaspor

Dzsudzsak kimdir?

12 Ağustos 2015, Çarşamba 14:26
Dzsudzsak kimdir?

Bursaspor, Dinamo Moskova'nın Macar yıldızı Dzsudzsak'ı Türkiye'ye getirdi. Dzsudzsak kimdir?

FutbolArena Analiz - Bursaspor'un transfer görüşmesi yapmak için Türkiye'ye getirdiği Dinamo Moskova'nın Macar futbolcusu Balazs Dzsudzsak'ı yakından tanıyalım. 

Balazs Dzsudzsak kimdir?


Kariyerinin en parlak dönemlerini 2008/2011 yıllarında PSV'de geçiren Dzsudzsak burada 100'ün üstüne maça çıkarken 54 gol ve 50 asistle top performansını sergiledi. 2011 yılında herkes Macar futbolcunun daha büyük bir kulübe transfer olmasını beklerken dönemin futbol patronu Anzhi'nin sahibi Kerimov, Dzsudzsak'ı transfer etti. Ancak Macar futbolcunun Anzhi macerası kısa sürdü ve krizin yaklaşmasıyla Dinamo Moskova'ya transfer oldu. 2012 yılından bu yana Dinamo Moskova forması giyen Dzsudzsak 112 maçta 13 gol attı, 30 asist yaptı. 
Bu sezon ise Dinamo Moskova'da sadece 45 dakika görev aldı. Ligin son maçında transfer görüşmeleri nedeniyle teknik direktör Kobelev tarafından oynatılmadı. 

Süratli, sol ayağına hakim ve teknik

Dzsudzsak'ın en büyük özelliği sol ayağına hakim ve süratli bir futbolcu olması. Her iki kanatta da görev yapabiliyor. Ancak özellikle geçen sezon Dinamo Moskova'da kanatlardan ziyade forvet arkasında oynadığı zamanlarda skora daha fazla katkı yaptı. Kanatlarda oynarken çok fazla içeri kat eden bir yapısı yoktur. Dinamo Moskova'da özellikle Kuranyi'nin oynadığı dönemlerde sol ve sağdan etkili ortalarıyla pivot santrforları en fazla besleyen isimdir. 

3 farklı mevkide görev yapabilir

Dzsudzsak, Dinamo Moskova'da ağırlıklı olarak teknik direktörlerin sol çizgide kullandığı bir futbolcu. Ancak buradaki skora katkı anlamındaki verimi sağ açık veya forvet arkasındaki kadar etkin değil. Sağ ayağını diğer ayağı gibi iyi kullanamadığından sol çizgide içeri kat eden bir yapısı yoktur. Bu nedenle sol açık dışında sağ açık ve forvet arkasında görev yapabiliyor. 

Dzsudzsak, Bursaspor'a katkı sağlar mı?


Henüz 28 yaşında olması ve Dinamo Moskova'da forma giydiği dönemde Hertha Berlin'in dahi Dzsudzsak ile temasa geçmesi Macar yıldızın hala futbolda var olduğunun göstergesi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!