comScore

Bursaspor Bursaspor

TFF Süper Kupa sahibini bulacak

07 Ağustos 2015, Cuma 11:30
TFF Süper Kupa sahibini bulacak

Galatasaray ile Bursaspor arasında Osmanlı Stadı'nda oynanacak müsabaka yarın saat 20.45'te başlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Kupa, yarın sahibini bulacak.

TFF Süper Kupa adıyla bu yıl 9. kez düzenlenen organizasyonda geçen sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Bursaspor karşı karşıya gelecek.

Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda oynanacak mücadele, saat 20.45'te başlayacak. Müsabakayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Dördüncü hakem olarak Mustafa Emre Eyisoy'un görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemliğini Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek üstlenecek.

-İlk kez Ankara'da oynanacak

TFF Süper Kupa adıyla 9 kez düzenlenen organizasyon, ilk kez Ankara'da gerçekleştirilecek.

Daha önce 3 defa Almanya'da yapılan TFF Süper Kupa maçı, İstanbul'da iki, Erzurum, Kayseri ve Manisa'da birer kez oynandı. Süper Kupa'ya başkent Ankara ve Osmanlı Stadı ilk kez ev sahipliği yapacak.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenlenen organizasyonun tüm maçları Ankara'da oynanmış, 31 maçta 19 Mayıs Stadı, bir maçta da Cebeci İnönü Stadı ev sahipliğini üstlenmişti.

-Süper Kupa'da ilk kez karşılaşacaklar

Galatasaray ile Bursaspor, TFF Süper Kupa'da ilk kez karşı karşıya gelecek.

Organizasyonun Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenlendiği yıllardan bu yana 21 kez final oynayan Galatasaray, 13 defa mutlu sona ulaştı. Tarihinde 2 kez kupa için mücadele eden Bursaspor ise 2009-2010 sezonunda Trabzonspor'a, 1985-1986 sezonunda ise Beşiktaş'a yenilmekten kurtulamadı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!