comScore

Bursaspor Bursaspor

Tomas Sivok: 'Galatasaray'ın favori olması avantaj'

31 Temmuz 2015, Cuma 12:00
Tomas Sivok: 'Galatasaray'ın favori olması avantaj'

Bursaspor'un yeni transferi Sivok, Süper Kupa maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursaspor'un tecrübeli oyuncusu Tomas Sivok, 8 Haziran'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa Finali için, "Biz mental açıdan rahat durumdayız. Neden diyecek olursanız, insanların gözünde Galatasaray, Süper Kupa finalinin favorisi olarak gözüküyor. Bu bizim için avantaj." dedi.

Sivok, kulüp televizyonunda yer alan açıklamalarında takımın durumu ve Süper Kupa Finali konusunda değerlendirmelerde bulundu. Başarılı oyuncu, kamp dönemi için şunları söyledi: "Her sezon başlarında ilk iki hafta zordur. Fiziksel yüklemeleri yapmanız gerekir. Bildiğiniz gibi modern futbol gittikçe ileriye gidiyor. Fiziksel tarafı önemli boyut kazanıyor. Bizim buna hazır olmamız gerekiyor. İlk 2 haftamız buna hazırlık şekilde geçti. Almanya'daki antrenmanlarımız biraz daha topla, biraz daha oyunumuz üzerine yoğunlaştı. Önümüzdeki hafta rekabetçi maçlarımız başlıyor. En iyi şekilde hazırlandığımızı, bu kamptan yararlandığımızı düşünüyorum."
SÜPER KUPAYI KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM

Sivok, Galatasaray ile oynayacakları Süper Kupa maçı için ise şunları ifade etti: "Final maçları daima özeldir. Çünkü tek maçtır. Bir maç her zaman iki takıma gidebilir. Aslına bakarsanız biz mental açıdan rahat durumdayız. Neden diyecek olursanız, insanların gözünde Galatasaray, Süper Kupa finalinin favorisi olarak gözüküyor. En azından böyle düşünülüyor., Bu bizim için avantaj. Bizim gibi takımlar için takımdaşlık ve takım ruhu çok önemlidir. Takımdaki kaliteyi göz önüne alır, takımdaşlığı bunun üzerine eklersek inanıyorum ki kazanamayacağım ne süper kupa var sezon sonunda göremeyeceğimiz başarı var."

SERDAR AZİZ ÇOK YETENEKLİ

Takım arkadaşı Serdar Aziz'in çok kaliteli bir oyuncu olduğunu belirten Sivok, "Ben sadece maçlarda görme fırsatı yakalıyordum. Şimdi antrenmanlara çıkmaya başlayınca görüyorsunuz çok büyük potansiyeli var. Kesici, hızı yerinde, kafa toplarına çok hakim. Ayakları da çok iyi. Baktığınızda oyun zekası da üst seviyede. Futbolu yaşayarak oynayan, futbolu anlamaya, okumaya çalışan oyuncu." diye konuştu.

DURAN TOPLARDAN ÇOK GOL BULABİLİRİZ

Futbolun zeka işi olduğuna dikkat çeken Sivok, "Fernandes ile oynadığımda çok gol bulmuştum. Onun nereye atabileceğini, tahmin ediyordum. Takımımızda da çok önemli duran top uzmanları var, Josue, Volkan gibi. Bu atışları bitirecek oyunculara da sahibiz. Bu sezon duran toplardan birçok gol bulabiliriz. Bence duran toplarda fiziksellikten çok ön görü ve zeka." şeklinde konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!