comScore

Bursaspor Bursaspor

Mesut Mestan: "Galatasaray'dan Arda Turan'ı istemiştim"

02 Mayıs 2015, Cumartesi 16:44
Mesut Mestan:

Bursaspor Kulübü'nün başkan adaylarından Mesut Mestan, seçim öncesinde konuştu.

Bursaspor Kulübü'nün ilk oturumu 7 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağan kongresinde başkan adaylarından Mesut Mestan, "Galatasaray bizden Sercan Yıldırım'ı istediğinde ben de onlardan Arda Turan'ı istemiştim. Onlar bizim oyuncumuzu istiyorsa ben de onların en iyi oyuncusuna talip oluyordum." dedi.
 
Mestan, yaptığı açıklamada, yeşil-beyazlı kulübün ilk oturumu 7 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamazsa ikinci oturumu 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağan genel kurulunun camiaya hayırlı olmasını diledi.
 
Bursaspor'un kendisi için bir sevda olduğunu ve bu çerçevede kulübe yıllarca yönetici olarak hizmet ettiğini anlatan Mestan, "Süper Lig'de ve 2. Lig'de görev yaptığımız sürece hep başarılarla anıldık. Bursaspor'u daha da yukarılara taşımak için ekibimle birlikte yola çıktık ve göreve talip olduk. Genel kurulda 5 adayın yarışacak olması da sevindirici. Bursaspor'un büyüklüğünün bir göstergesi" diye konuştu.
 
Mestan, kendisinin dışındaki diğer 4 adaya da başarılar dileyerek, yeşil-beyazlı camiaya kim en iyi hizmeti verecekse onun seçilmesinden yana olduğunu dile getirdi.
 
"İnsan sevdasından nasıl vazgeçebilir?"
 
Daha önce genel kurullarda aday olduğunu ve kaybettiği için zaman zaman eleştirildiğinin altını çizen Mestan, şunları kaydetti:
 
"Daha önce de aday olup seçilmemem beni hiç rahatsız etmiyor. Aksine bir kere aday olup da ondan sonra Bursaspor'un kapısından geçmeyenler bence düşünsün. İnsan sevdasından nasıl vazgeçebilir? Ben kaybetmiş olarak görmüyorum. Güzel bir yarış olarak görüyorum. Hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşan bir Bursaspor sevdalısı olarak ben bu göreve her zaman talip olurum. Mücadeleden korkmak Bursasporlu'ya yakışmaz. Mücadeleden kaçsaydık 2. Lig'de de 2 sene yöneticilik yapmazdım. Takım düştükten sonra kaçar giderdim. Şampiyonlukta kafamıza taş yiyene kadar takımla birlikte olmazdık. O zaman korkar kaçardık. Ben cesaretliyim. azimliyim, başarmak için de inatçıyım ama tabii ki Bursaspor'un da bir gerçekleri var. Camiayla, ekiple birlikte birşeyler olabiliyor. Tek hiçbir şey yapamazsınız ama Bursaspor'a layık olan doğru ekiple doğru çalışma arkadaşlarıyla birlikte olursak Bursaspor'u çok güzel yerlere götüreceğimize inanıyorum."
 
Mestan, kulübün şu an yaşadığı ekonomik krizin kendisini ürkütmediğini aktardı.
 
Yeşil-beyazlı kulübün 2 yıl önce borcunun yok denilecek kadar az olduğunu, kendisinin yöneticilik görevinden ayrılırken kulübün kasasında 20 milyon lira paranın bulunduğunu ifade eden Mestan, şöyle konuştu:
 
"Şimdi gelinen noktada 200 milyon lira civarında bir borçtan bahsediliyor. Şu an net bilmiyoruz ama benim tahminim bu. Ödenmeyecek bir borç yok burada. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe de Bursaspor camiasına büyük bir stat yaptı. Bitmek üzere. Bunun içini doldurmak lazım. İyi pazarlamak lazım. Bunu yapamazsanız stat da işe yaramaz. Onun için iyi pazarlayıp camiamızla birlikte hem borcunu sileceğiz hem de takımımızın Avrupa ve Türkiye arenasında yarışmasını sağlayacağız. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe de 'İyi projelerle gelin ne istiyorsanız' isteyin ifadelerini kullanıyor. Bu da camiamız için oldukça önemli. Biz bu projeleri hazırladık. Bursaspor'un bundan sonraki geleceğinde parayla alakalı bir sıkıntının olmasınıistemiyoruz."
 
Mestan, yeşil-beyazlı kulübün bu yıl Avrupa kupalarına katılmama cezasının da büyük bir hata olduğunu savunarak, "Bakıldığı zaman büyük bir rakam yok burada. Ya atlandı ya unutuldu. Bu cezanın bir milyon liradan dolayı olduğunu sanıyorum. Son 5-6 yıldır hep Avrupa'ya gidiyoruz. Bu sene de keşke gidebilseydik. O tabii ki bizim için, camiamız için üzücü verici" değerlendirmesinde bulundu.
 
Şenol Güneş ile yola devam
 
Takımın şu anki teknik direktörü Şenol Güneş'in hem kent hem de camia tarafından çok sevildiğini anlatan Mestan, göreve gelmeleri halinde kendisiyle otup konuşacaklarını ve devam etmek istediklerini dile getirdi.
 
Mestan, göreve gelmeleri halinde takımdaki transfer teklifi alan hiçbir oyuncuyu da satmayacaklarını bildirdi.
 
"Futbolcu satmayı düşünmüyoruz" diyen Mestan, şöyle devam etti:
 
"Benim eskiden de prensibimdi. Hedefe büyük futbolcularla varılır. Gitmek isteyeni zorla tutamazsınız ama gitmemesi için de ne gerekiyorsa yaparsınız. Takıma hocanın, şehrin isteği doğrultusunda kaliteli oyuncular takviye edeceğiz ki daha üst seviyelerde oynayalım, şampiyonluğa oynayalım. Daha önce yaptığım transfer çalışmalarını herkes biliyor. Önemli isimleri takımımıza dahil etmiştik. Bunun yanı sıra bizden en iyi oyuncularımızı transfer etmek isteyen takımların da en iyi oyuncularına biz talip olacağız. Mesela geçmişte Galatasaray bizden Sercan Yıldırım'ı istediğinde ben de onlardan Arda Turan'ı istemiştim. Onlar bizim oyuncumuzu istiyorsa ben de onların en iyi oyuncusuna talip oluyordum. Olmalıyız. Bizim hedefimiz bu olmalı. Biz Bursasporlular olarak 3 büyükleri kabul etmiyoruz. Biz de 3 büyük yok, İstanbul takımları var. Biz de büyüğüz ve hatta onlardan daha büyüğüz. Biz büyük bir şehir takımıyız."
 
"Camiayı heyecanlandıracak oyuncularla görüşüyoruz"
 
Mesut Mestan, bir yandan genel kurul için çalışırken diğer yandan transfer çalışmalarını da yürüttüğünü ifade ederek, "Gündemimizde bomba transferler var. Bursa şehrini uçuracak, camiayı heyecanlandıracak oyuncularla görüşüyoruz. İnşallah göreve geldiğimizde de bu transferleri gerçekleştireceğiz" dedi.
 
Mestan, kalıcı gelirlerle ilgili projelerini de gelecek hafta ekip arkadaşlarıyla birlikte kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!