comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor'un stadı yetiştirilmeye çalışılıyor

20 Şubat 2015, Cuma 18:20
Bursaspor'un stadı yetiştirilmeye çalışılıyor

Bursa'da yarın evinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak olan Bursaspor'da, Atatürk Stadı'nı kaplayan karları temizlemek için yoğun bir çalışma yapılıyor. Kar kalınlığının 60 santimetreyi bulduğu Atatürk Stadı'nda ekipler maça yetişmek için gece de çalışacak.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Bursaspor evinde Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Ancak 3 gün boyunca etkisini yoğun bir şekilde gösteren kar yağışı, Türkiye'nin en iyi zeminine sahip stadyumlarından biri olan Atatürk Stadı'nı beyaza bürüdü. Stadyumun temizlenmesinden herhangi bir kuşku duymadıklarını belirten Bursa Atatürk Stadı Müdürü Varol Çorapçıgil, “Dün sabah itibariyle zeminde 60 santimetre civarında kar vardı. Futbol Federasyonu bize bir başvuru yaptı. Biz de konuyla ilgili bir sorun olmadığını, ekipman ve insan gücü olarak stadyumu en güzel şekilde maç saatine hazırlayabileceğimizi söyledik. Biz çimlerin fazla yıpranmaması için dün herhangi bir temizlik yapmadık. Yarına hazır olabilmek için çalışmalarımızı başlattık. Bu akşama kadar oyun alanının tamamını temizleyeceğiz. Yarın da müsabakanın oynanması için gerekli saha çizimini ve diğer detayları halledeceğiz. Çok büyük bir aksilik çıkmadığı sürece müsabakanın oynanması için bir problem yok. Bugün itibariyle 15 kişilik bir ekibimiz var. Yarın ise bu sayı 35-40 civarına çıkacak” dedi.
 
"DRENAJIMIZ TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ"
 
Kar yağışının zemin için bir tehdit oluşturmadığını aksine faydalı olduğunu dile getiren Çorapçıgil, “Karları temizlenmeden kendi kendine erimeye bırakmak, kar suyu içerisindeki minerallerin çim tohumlarına karışmasını sağlar. Karın ve suyun bizim için herhangi bir sorunu yok. Drenajımız ve altyapımız bilindiği üzere Türkiye'nin en iyisi. Ben bu konuyla ilgili olarak Ziraat Mühendisi Mehmet Turan Tansal ve Muhittin İpek'e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“VERİLEN DESTEKLE EN İYİ ZEMİNLERİ OLUŞTURUYORUZ”
 
Türkiye'de zeminle ilgili bir çok sorun olduğundan bahseden Ziraat Mühendisi Mehmet Turan Tansal, "Çimin temizlenmesi için çim fizyolojisini çok iyi bilmek lazım. Üzerinde gezebilecek araçların ağırlığı olsun diğer etkenler olsun, iyi bir bilgi sahibi olduğumuzdan herhangi bir sorun yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bu sezon ikinci kez bu şekilde çalışma yaptıklarını dile getiren Muhittin İpek ise, “Bizim için bu rutin bir çalışma. Atatürk Stadı'nın Türkiye'nin en iyisi olarak gösterilmesi bizim şevkimizi arttırıyor. Biz işimizi yapıyoruz. Heryerde böyle olmalı. Bu bir ekip işi. Sadece burası değil Özlüce'de bulunan antrenman sahaları olsun, diğer sahalarımız olsun hepsini iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Güvenlik görevlisinden tutun çaycısına kadar, yönetimden firma sahiplerine kadar herkes bize destek veriyor. Bu zeminler de bu şekilde Türkiye'nin en iyi zeminleri oluyor” dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!