comScore

Bursaspor Bursaspor

Bursaspor'un kaçırdığı büyük oldu! 158 milyon TL...

16 Ocak 2015, Cuma 18:59
Bursaspor'un kaçırdığı büyük oldu! 158 milyon TL...

Bursaspor'da bekleneni veremediği için takımdan gönderilen Altidore, 30 milyon Dolar'a transfer oldu. Yeşil-Beyazlılar'ın 4 yıl önce de teklif götürdüğü ancak aradaki 1 milyon Euro'luk fark nedeniyle transferinden vazgeçtiği Wilfried Bony ise 32 milyon Euro'ya İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'ye imza attı.

MLS ekiplerinden Toronto'ya imza atan ABD'li santrfor Altidore, 2011 yılında Bursaspor'a Villarreal'den kiralık olarak gelmiş ancak bekleneni verememişti. Yeşil-Beyazlılar'ın kiralık sözleşmesi bitince gönderdiği 25 yaşındaki futbolcu, Sunderland'den Toronto'ya 30 milyon Dolar (yaklaşık 70 milyon TL) bedelle transfer oldu. 
 
Bursaspor'un vaktinde transfer için Sparta Prag'a teklif götürdüğü fakat aradaki 1 milyon Euro'luk fark nedeniyle vazgeçtiği Swansea'li Wilfried Bony ise İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'ye 32.2 milyon Euro (Yaklaşık 88 milyon TL) bonservis ücreti karşılığında imza attı. 
 
Bir dönem Bursaspor'un oyuncusu olan Altidore ile Yeşil-Beyazlı ekibin kapısından dönen Wilfried Bony, şimdiki kulüplerine toplamda yaklaşık 158 milyon TL para kazandırmış oldu. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!