comScore

Bursaspor Bursaspor

İrfan Buz'dan Fernandao yorumu

11 Ocak 2015, Pazar 09:46
İrfan Buz'dan Fernandao yorumu

Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan Fernandao ile ilgili her gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Brezilyalı futbolcunun büyük ihtimalle Sarı-Kırmızılı kulüple anlaşması beklenirken Galatasaray'da nasıl bir performans ortaya koyabileceği bile tartışılmaya başlandı. Biz de konuyla ilgili olarak, oyuncuyu en iyi tanıyan isme danıştık. Şu sıralarda Gençlerbirliği'ni çalıştıran, ancak Fernandao'nun Bursaspor'da en verimli günlerini geçirmesini sağlayan teknik direktör İrfan Buz, FANATİK'e yaptığı açıklamada eski öğrencisine övgüler yağdırdı. 
 
Başarılı çalıştırıcı, Fernandao hakkında şu düşüncelerini dile getirdi:
 
‘Baskılı oynayan takımlar için'
 
“Çok iyi bir oyuncu. Kuvvetli, sırtı dönük olarak oynayabilen, hava toplarına çok iyi yükselen bir futbolcu. Tam anlamıyla modern bir pivot santrfor. Baskılı oynayan bir takım için hem iç sahada hem de deplasmanda iş yapabilecek bir golcü. Duran toplarda da çok etkilidir. Hem hücum hem de savunmadan top çıkarma anlamında. Karakter olarak da çok düzgün bir profile sahip. Hem çok çalışkan hem de hırslı bir futbolcu. Galatasaray'a transfer olursa çok iyi iş yapacağını düşünüyorum.”
 
‘Takastaki seçim yanlış'
 
Bursaspor cephesi ise Fernandao transferinde adı takasta geçen oyuncuların mevcut kadroyu taşıyacak kapasitede olmadığı görüşünde. Engin Baytar, Gökhan Zan ve Eboue gibi kadro dışı kalmış futbolcuların, Fernandao gittikten sonra Bursa'ya bir şey katamayacağı görüşünde birleşen Yeşil-Beyazlılar, “Eğer Galatasaray, Fernandao'yu bırakmamızı istiyorsa, teklifini gözden geçirmeli. Oyuncunun bizimle sezon sonuna kadar kiralık kontratı var. Adı geçen oyuncuların bize bir yararı olmaz. Ama Yekta, Emre Çolak ve Umut Bulut gibi isimleri önerirlerse, o zaman konuyu düşünebiliriz” diyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!