comScore

Bursaspor Bursaspor

Bekir Yılmaz: 'Daum ile çalışmak...'

14 Şubat 2014, Cuma 12:32

Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'un yeni transferlerinden Bekir Yılmaz, yeni kulübü ve hocası hakkında açıklamalar yaptı.

Bursaspor'un, ara transfer döneminde PTT 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'dan kadrosuna dahil ettiği ve taraftarların "Bursalı Bekir" lakabını verdiği Bekir Yılmaz, hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum inşaatında yaptığı açıklamada, yeşil-beyazlı formayı giymeye başladıktan sonra gösterdiği performansla taraftarların büyük ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

Bursa'da ve Bursaspor'da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu anlatan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, gösterdiği performansta kendisine yönelik ilginin büyük etkisi olduğunu, bu performansını sürdürmek istediğini dile getirdi.

Bekir Yılmaz, Bursaspor'a geldiği ilk gün, taraftara açık gerçekleştirilen imza töreninde yeşil-beyazlı taraftarlara, "Bana bundan sonra Bursalı Bekir olarak seslenin" dediğini hatırlatarak, "O an tamamen doğal olarak gelişti. O söz ağzımdan çıktı ve taraftarların da çok hoşuna gitti. Güzel bir ambiyans oldu. O andan sonra lakabım da 'Bursalı Bekir' olarak kaldı. Bundan çok mutluyum ve her zaman da 'Bursalı Bekir' olarak kalmak istiyorum" dedi.

Bursaspor'a transferinin çok kısa bir zamanda gerçekleştiğini belirten Yılmaz, yeşil-beyazlı kulüpten ilk teklifi aldığı anda büyük bir heyecan yaşadığını, o heyecanı hiçbir zaman unutamayacağını dile getirdi.

Oyuncu, hayallerinin takımına geldiğine dikkati çekerek, "Her futbolcunun hayalinin takımı Bursaspor. Bursaspor'a gelmek kolay değil. Bursaspor gibi bir takımda forma giymeyi herkes hayal eder ama bu hayale bazıları ulaşır. Ben de bu hayale ulaştığım için Allah'a şükrediyorum" ifadesini kullandı.

- "Futbola başlamama komşumuz vesile oldu"

Yılmaz, futbola başlangıç hikayesinin de ilginç olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbola başlamama komşumuz vesile oldu. 8-9 yaşlarında mahalle arasında arkadaşlarla maç yapıyorduk. O zaman ailemi maddi durumu da çok çok iyi değildi. Okulum vardı. Bunun için ekstra maddi güç gerekiyordu. Buca Belediyesinde çalışan komşumuz Handan abla, beni Buca Belediyespor'un altyapısına kaydettirdi. Buca Belediyespor Kulübü, Bucaspor'un pilot takımı gibi. İki üç antrenmana çıktıktan sonra hemen lisansımı çıkardılar. Sonra Bucaspor'da profesyonel sözleşmeye imza attım. Dört yıl burada forma giydikten sonra Manisaspor'a transfer oldum. Dört yıl da Manisaspor'da oynadım ve şu anda Bursaspor'dayım. İstikrarı seven bir oyuncuyum. Hedefim, Bursaspor formasını sürekli başarıyla giymek ve Bursaspor formasıyla A Milli Takıma gitmek."

Oyuncu, futbolculuk yaşantısında en büyük desteği ailesinden gördüğünü dile getirerek, ailesinin kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını, Bursa'da da onlarla yaşayacağını ifade etti.

- "Daum çok büyük bir hoca"

Bursaspor'a transferi gündeme geldiğinde teknik direktör Christoph Daum ile çalışacağı için ayrı bir heyecan yaşadığını vurgulayan Yılmaz, "Daum çok büyük bir hoca. Buraya gelirken de onunla çalışacağım için de heyecanlanmıştım. Dünyanın tanıdığı bir hoca. Bize de bütün bildiklerini, bilgilerini, kısaca her şeyi aktarıyor. Çok büyük bir hoca ve ondan öğrenmeye devam edeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, mevkisinde dünyada en beğendiği oyuncunun ise Zinedine Zidane olduğunu, onu futbolculuk döneminde büyük bir keyifle izlediğini bildirdi.

- Manisaspor'da iken Bursaspor'un şampiyonluğunu kutlamış

Bursaspor'un 2009-2010 sezonunda yaşadığı şampiyonluk döneminde Manisaspor'da forma giydiğini anımsatan Yılmaz, yeşil-beyazlıların şampiyonluğunu kutladığını anlattı.

Yılmaz, yeni takımı şampiyon olduğu gün ailesiyle dışarıda olduğundan maçı izleyemediğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Araba kullanırken Fenerbahçelilerin sevindiğini gördüm. İçimden de 'Bursaspor şampiyon olamadı, sanırım Fenerbahçe oldu' diyordum. 5 dakika sonra ise Bursaspor taraftarlarının sevindiği gördüm. Öğrendim ki Bursaspor şampiyon olmuştu. Sonra ben de arabamın kornasını çalarak şampiyonluk kutlamasına eşlik etmiştim. Çünkü o an sadece biz değil Türkiye'nin büyük bölümü Bursaspor'un şampiyon olmasını istiyordu. Bence şampiyonluk, Bursaspor'a çok yakıştı. İnşallah bu sevinci bir kez de ben buradayken tatmak istiyorum. Çünkü şampiyonluğu çok istiyorum."

- "Kupayı almak istiyoruz"

Ziraat Türkiye Kupası'nda A Grubu'nu lider tamamladıklarını ve ligde 6-0 mağlup oldukları Galatasaray ile yarı finalde eşleştiklerini hatırlatan Yılmaz, "Ligde Galatasaray maçı bizim için kazaydı. Bu kadar büyük tepki verilmesi böyle bir şeyin olağan olmadığını gösterir. Bursaspor takımı bunun telafisi için mutlaka bir şey yapacaktır. Açıkçası benim için rakip fark etmiyor. Yarı finale gelmişiz, kupayı da istiyoruz. En yakın hedefimiz şu an kupa. Ziraat Türkiye Kupası'nı almak istiyoruz. Bunun için yarı finalde rakibin kim olduğunun fazla bir önemi yok" ifadelerini kullandı.

Bekir Yılmaz, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda yapacakları Beşiktaş maçının da kendileri için çok önemli olduğuna değinerek, bu karşılaşmada da hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi.

Yeşil-beyazlı oyuncu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumu çok beğendiğini anlatarak, "Hep dışarıdan görüyordum. İçi inanılmaz olmuş. İnşallah burada büyük başarılara imza atarız ve şampiyonluk ipini göğüsleriz. Bursaspor'da şampiyonluk yaşamak istiyorum. Umarım bu dileğim de gerçekleşir" diyerek sözlerini tamamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!