comScore

Bursaspor Bursaspor

Batalla'da yeni kriz ortaya çıktı!

11 Şubat 2014, Salı 16:34

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, Batalla'nın rahatsız olduğunu iddia ettiği konuşmaların teknik direktör Christoph Daum tarafından kayda aldığını söyledi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, teknik direktör Christoph Daum ile yaşadığı sorunları gerekçe göstererek ülkesine dönen Batalla'nın cezasının 2 milyon TL'yi geçtiğini açıkladı.

"PİNTO VAKIFKÖY'DE ÇALIŞIYOR"

Başkan Erkan Körüstan, yerel bir televizyonun spor programına katıldı. İlk olarak Arjantinli Batalla ve kadro dışı kalan Pinto ile ilgili gelişmeleri anlatan Başkan Erkan Körüstan, şunları söyledi:

"Pinto Vakıfköy'de çalışıyor. Baştan cezayı yedi ve artık antrenmanları sektirmiyor.Batalla'nın cezası 2 milyon TL'yi geçti. Pinto'nun da 500 bin lira civarında cezası var. Pinto'nun Bahia takımına transferi gündemde. Batalla'dan isteğimiz teklif gelirse satabiliriz. Çarşamba günü babası geliyor. Çin kulübü teklifi 3 milyon 300 bin Euro'ya sonra 4 milyon Euro'ya çıkarttı. Parayı birden bire vermiyorlar. Teminat da gösteremiyorlar. Ama köklü bir kulüpler. Çin'de kulüpler bir şirket olarak kuruluyor. 3 ay sonra kulübün adını değiştiriyorlar, bir şey yapamıyorsun. Batalla'ya başka bir talip yok. Batalla'nın sözleşmesinde 1 milyon Euro'ya transfer olduğunda para alır var. 4 milyon Euro'ya verirsek 1 milyon Euro Batalla'nın. Ama Batalla'nın cezaları var ve bunları konuşacağız. Kulüp garanti verirse Batalla'yı vereceğiz. Ben vicdanen bu konuda çok rahatım."

"DAUM KONUŞMAYI KAYDA ALDI"

Batalla konusunda sezon başından beri yaşananları anlatan Başkan Körüstan, olayda Daum'un en ufak bir hatası olmadığını öne sürerken şöyle konuştu:

"Burada başka bir şey var. Sezon başında menajeri geldi. (Katar'dan Batalla'ya teklif var) dedi. Ben de, (Batalla'yı satmıyorum. Teklifin miktarını görmek istemiyorum) dedim. 3 gün sonra bir daha geldiler. (Drogba nasıl geldiyse Batalla da buradan öyle gider) dediler. Biz de,s (O kadar kolay değil) dedik. Daha sonra Batalla ile konuştuk. 1 milyon 500 bin Euro'ya sözleşmesini uzattık. Babasına para verilecek ve artı bonusları da var. Bu sene Avrupa dışında 3 tane kötü maçımız var. Bunlar Beşiktaş, Sivasspor ve Galatasaray maçları. Daum maç toplantısı yaptı. Pablo ve Belluschi'ye, (Bu takımın starları ve beynisiniz. Sizin daha faza özveride bulunmanızı istiyorum) dedi. Batalla ertesi gün, (Daum bana saygısızlık yaptı) dedi. Menajeri de bu konuda aradı. Ben inanamadım. Daum bütün konuşmaları kayda alıyor. Herkesin içi rahat olsun diye kayda baktım hiçbir şey yok."

"GİTMİYORUM"

Eleştirilere de cevap veren Başkan Körüstan, şöyle devam etti:

"Bursaspor tarihinde bu kadar istifa sesi olması ilktir. İlk maçımızda 35'inci dakikada (Yönetim istifa) dediler. Ben bunda art niyet arıyorum. Birileri bazılarını hala besliyor. Yönetim istifa, dediler buradayız. Bana sabahtan akşama kadar bağırsan gitmiyorum. Bana bağırsınlar. Ama benim antrenörüme ve futbolcuma bağırmasınlar. Olay Kazım olayı ve Daum olayı değil. Olay Erkan Körüstan olayı. Fazla konuşunca çok şey üretiliyor. Biraz fazla sessiz kaldık. Bursaspor'un menfaatleri doğrultusunda konuşacağız."

"HAKEMLER EĞİTİME GİDİYOR DİYE SANIRIM TATİLE GİDİYOR"

Başta hakemleri eleştirmek istemediklerini belirten Başkan Körüstan, bu konuda şöyle dedi:

"Kaç maçtır katliama uğruyoruz. Bursaspor olarak hakem hatalarından fazlasıyla canımız yandı. Bu hafta tüm Türkiye'de katliam vardı. Antalya maçının ikinci yarısında faul oldu, hakem bizim kaleyi gösteriyor. Yönü şaşırdı. Değerli hakemlerimizin sayısı azaldı. Bunlar eğitime gidiyor, diye sanırım tatile gidiyorlar. İki tane göz olunca işler karıştı. Eskişehirspor kupa maçında yenildiğimiz maçtaki penaltı, penaltı değil ve Ferhat'ın pozisyonu kırmızı kart değil. Bir de Ferhat'ın raporu var. Korkarım bunlar Fenerbahçe-Sivasspor maçını tekrar oynatırlar. Onlar bir kılıf uydururlar. Canımız yanıyor. Sezon başından beri hakem hatasından bir maç kazanmadık. Akhisar maçında Taiwo frikikten gol attı ve yüzde 100 goldü. Fenerbahçe maçında son dakikada faul uydurdu. Frikik ve Egemen gol attı. Son Sivasspor maçında da oldu. Biz Sivas'ı yenmesek ne olacaktı. Bize böyle hakemler yollamasınlar. Burası deneme tahtası değil."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!