comScore

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Lewandowski: '4. golden sonra Pepe .... dedi'

27 Nisan 2013, Cumartesi 18:59

Borussia Dortmund'un yıldız forveti Robert Lewandowski ülkesinin internet sitelerinden birisinde Polonyalı futbolseverlerin sorularını yanıtladı.

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid'i attığı 4 golle dağıtan Robert Lewandowski bir internet sitesinde futbolseverlerle sohbet etti. İşte o konuşmalar.
- Robert, Şampiyonlar Ligi'nde hiçbir oyuncunun başaramadığını yapıp Real Madrid'e tam 4 gol attın.
- Bundan çok gurur duyuyorum. Final için çok büyük bir adım attık ama henüz orada değiliz. Real Madrid'i böyle bir oyunla yendiğimiz için çok mutluyum. Özellikle ikinci yarıda harikaydık, onlara hiç şans vermedik. Muhteşem oynadık.
- İnternette o maçla ilgili söylenenlere baktın mı?
- Evet çok sayıda fotoğraf gördüm ama hiç yazı okumadım. Tüm Avrupa'dan böyle övgüler almak gerçekten güzel. Herkesin Polonya hakkında bir şeyler yazmasından dolayı gururluyum. Her zaman işler bu kadar harika gitmeyebilir ama tüm hayatınız boyunca böyle anlar için çalışıyorsunuz. İkinci maçta da aynı şekilde oynayıp bunun bir tesadüf olmadığını göstermek zorundayız.
- 4-1'lik skor 25 Mayıs'ta Wembley'de olmaya yetmeyebilir mi?
- Eğer 2. yarıda oynadğımız kadar iyi oynamazsak bizim için zor olur. Real Madrid harika bir takım. Bizi defansif oynamaya zorlayacaklar, baskı kuracaklar. İspanya'da gol atmaya çalışacağız, bu durumda işimiz daha kolay olacak.
- Penaltıyı kullanmak için sen mi seçilmiştin?
- O akşam çok güçlü hissettim ve kullanma kararı aldım. Penaltılarda ne olacağını asla bilemezsiniz ama 4. golü atma şansım olduğu için ben kullandım.
- Real Madrid'in savunma oyuncularıyla mücadeleler nasıldı?
- Sportmenceydi. Sadece Sergio Ramos birkaç defa sert faul yaptı. Bir korner atışı sırasında Pepe geldi ve bana "Zaten 4 tane gol attınız, bunun yeterli olduğunu düşünmüyor musun" dedi.
- Mourinho "Lewandowski ile ilgili her şeyi biliyorduk ama 4 gol attı" dedi.
- Teori ve gerçek iki farklı şeydir. Futbolda oyuncular rakiplerini çalışırlar ama bir maç sırasında baskı ve duygular işin içine girer ve planlar değişir.
- Cezary Kucharski (Lewandowski'nin menajeri) senin önümüzdeki sezon Dortmund'dan daha büyük bir takımda oynayacağını söyledi. Nerede olacağın hakkında bir fikrin var mı?
- Bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Hala oynayacak 4 lig maçımız var ve umarım iki Şampiyonlar Ligi maçı daha. Bu karşılaşmalarda Dortmund formasıyla oynayacağım.
- Daha önce 4 gol attığın bir maç oldu mu?
 - A takımda hiç olmadı. Belki altyapı dönemimde olabilir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!