comScore

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Klopp: Pep istedi, Götze durmadı...

23 Nisan 2013, Salı 20:12

Jürgen Klopp, Mario Götze'nin Bayern Münih'e olan transferiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Mario Götze'nin Bayern Münih'e olan transferindeki en büyük faktör olarak, genç yıldızın Pep Guardiola ile çalışmayı istemesini gösterdi.

Bilindiğiüzere Bayern Münih, başarılı orta saha oyuncusunun sözleşmesindeki 37milyon avroluk serbest kalma maddesinden yararlanarak rakibine ağır birdarbe indirmişti.
Basın mensuplarına konuşan Klopp transferleilgili sorulan sorulara, "Götze'nin ayrılma sebebi, Guardiola'nıntransfer listesinin en tepesindeki isimlerden birisi olması. Eğer ortadabir suçlu varsa, o da benim. Çünkü 15 cm daha kısa olup İspanyolcaöğrenemedim! Götze, olağanüstü teknik adam Guardiola ile çalışmayıseçti. Artık biz de Tiki Taka oyun tarzına dönebiliriz." şeklinde yanıtverdi.

"Başarılı olmamızı istemiyorlar"

Başarılıteknik adam sözlerine şöyle devam etti: "Bayern'in bizi böyle birduruma sokacağını düşünmemiştim. Birileri, bizim başarılı olmamızıistemiyor. Ancak biz başarı için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.Eğer doğru reaksiyonu gösterebilirseniz, her türlü durumun altındankalkabilirsiniz."

Transferi önceden biliyormuş

Butransferin Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Real Madrid maçındakendilerini etkileyip etkilemeyeceği yönünde bir soruya ise, "Bentransferi Malaga maçının rövanşından bir gün sonra öğrendim. Bu yüzden osonuca sevinebilmek için sadece 24 saatim oldu. Ancak herkes bilsin ki,biz motivasyonumuzdan hiçbir şey kaybetmeyeceğiz. Çok önemli bir maçbizi bekliyor. Elimizden geleni yapacağız." şeklinde yanıt verdi.

Goal


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!