comScore

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Mainz 05 - Borussia Dortmund maçının özeti ve golleri

16 Ekim 2015, Cuma 23:51
Mainz 05 - Borussia Dortmund maçının özeti ve golleri

Bundesliga'da Mainz 05 - Borussia Dortmund ile karşılaştı. Dortmund sahada 0-2'lik sonuçla galip ayrıldı. 

FutbolArena - Borussia Dortmund'un genç ve başarılı teknik direktörü Thomas Tuchel'in yükselişi sürüyor. Eski takımı Mainz 05 ile deplasmanda karşılaşan Tuchel'in Dortmund'u sahadan 0-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Türkiye Milli takımını seçen, Bundesliga'nın formda oyuncusu Yunus Mallı'nın da 90 dakika sahada kaldığı maç sonucunda sevinen taraf Dortmund oldu. Tuchel'in Dortmund'u 9. maçında 20 puana yükseldi ve 2. sıradaki yerini korudu. 12 puanda bulunan Mainz ise 9. sırada kaldı. 

Mainz 05 - Borussia Dortmund maçının özeti ve golleri


İki benzer mantaliteye sahip teknik direktör olan Martin Schmidt ve Thomas Tuchel'in maçında, takımı daha güçlü olan Tuchel kazandı. Mainz savunmadan çıkmaya çalışırken kaptırdığı toplarla golü yedi. 
İlk gol 18. dakikada Marco Reus'ten geldi. Pierre Aubameyang'ın getirdiği topu Dortmund'un formsuz yıldızı gole çevirmeyi başardı. Bu gole rağmen Reus yine de beklentileri karşılayamadı ve 2. yarının başında bir de penaltı kaçırdı. Reus 79. dakikada oyundan çıktı. 

Son 20 dakikada Mainz 05 gol için baskısını sürdürürken savunmada geniş boşluklar bırakmaya başladı. Bu boşluklardan birinde topu kazanan Pierre Aubameyang maçtaki 2. asistini Henrikh Mkhitaryan'a yaptı. Ermenistanlı yıldız oyuncu kaleciyi çalımlayarak topu boş kaleye gönderdi ve skoru tayin etti. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!