comScore

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Dortmund kupada finalde

29 Nisan 2015, Çarşamba 00:17
Dortmund kupada finalde

Bayern Münih ile Borussia Dortmudn arasındaki 120 dakikalık düellonun galibini penaltılar belirledi. Bayernliler penaltılarda 0 çekince, Dortmund finale yükseldi.

Almanya Kupası finalinde Bayern Münih ile Borussia Dortmund karşı karşıya geldi. Allianz Arena'da oynanan mücadelenin normal süresi 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. Penaltılar sonucunda kazanan taraf Borussia Dortmund oldu. 
 
Bayern Münih'in golü 30. dakikada Robert Lewandowski'den geldi. Dortmund'un beraberlik sayısını ise 75. dakikada Pierre Emerick Aubameyang attı.
 
Bu sonuçla Dortmund finale yükselirken, Bayern Münih'in kupa macerası noktalandı. Borussia Dortmund'un rakibi Arminia Bielefeld ile Wolfsburg arasında oynanacak maçtan sonra belli olacak.
 
BAYERN MÜNİH ETKİLİ BAŞLADI
 
Maça etkili başlayan taraf Bayern Münih oldu, henüz ilk pozisyonuna 27. saniyede giren Bayern Münih, Thomas Müller ile gole yoklaştı.
 
Bayern Münih, Dortmund'un hızlı çıkışlarını durdurabilmek için hızlı savunmacılarla ve kalabalık orta sahayla sahada yer aldı. Bu nedenle Bayern, Almanya'da alışılagelmiş rakip sahadaki pas dominasyonunu kuramadı.
 
SKOR GUARDIOLA'YA, OYUN KLOPP'A...
 
Dortmund ise orta sahada Bayern Münih'in rahat pas alışverişine izin vermedi ancak kalesinde tehlikeli ataklar yaşanmasına engel olamadı. Oyun oldukça dengeli devam ederken, Dortmund'un eski forveti Robert Lewandowski 29. dakikada sahneye çıkarak alışılageldik zor gollerinden birini attı.
 
İlk yarı biterken, Bayern skor olarak önde olsa da oyun Jürgen Klopp'un istediği şekilde oynandı.
 
BAYERN İKİYİ KAÇIRDI, DORTMUND ATEŞLENDİ
 
İkinci yarıya takımlar hem aynı 11'leri hem de aynı taktiksel anlayışlarıyla devam etti. Yine ilk pozisyonu bulan taraf Bayern Münih oldu. Thomas Müller, Dortmund kalecisi Langerak'ı geçemedi.
 
Dortmund ise hücumlara paslaşarak ve topu paylaşarak çıksa da final bölgesinde son pasları yapamadı. Ancak, 50. dakikadan sonra Dortmund oyun olarak yavaş yavaş kontrolü ele aldı. Özverili ve agresif bir oyun oynamaya başlayan Dortmund, bu mücadelenin semeresini 75. dakikada Aubameyang'ın golüyle buldu.
 
GOLDEN SONRA "RUS RULETİ"
 
Golden sonra tehlikeleri yaratmaya devam eden Dortmund'du. 80. dakikada Mkhitaryan Sarı Siyahlı takımı öne geçirebilirdi. Hemen ardından Sokratis Papasthapoulos ve 82'de Marco Reus, skoru değiştirme fırsatlarını değerlendiremedi.
 
Oyunun yeni hali sonrası 83 ve 84. dakikalarda hem Guardiola hem Klopp çifter değişiklik yaptı. Guardiola, Robben ve Götze'yi oyuna alırken Klopp, Kampl ve Blaszczykowski'yi oyuna aldı. Bu değişiklikler sonrası oyun daha fazla 'Rus Ruleti'ne dönmeye başladı ve her iki takım da gole yakındı.
 
UZATMALAR GOLSÜZ GEÇİLDİ
 
Uzatma devresinin ilkinde, iki takım da dengeli oynadı. Tedbirli oyun her iki takımın da tercihi olurken, Bayern Münih Schweinsteiger ile net bir fırsatı değerlendiremedi. Öte yandan, Maçın bitimine 6 dakika kala oyuna giren Arjen Robben, kendisini iyi hissetmeyerek oyundan çıktı.
 
Uzatmaların ikinci devresinin henüz başında Borussia Dortmund, Kevin Kampl'ın Schweinsteiger'e arkadan yaptığı faul sonrası 10 kişi kaldı. Yine bu devrede de Bayern Münih, Schweinsteiger'in yaptığı kafa vuruşunda gole çok yaklaştı ancak Dortmund kalecisi Langerak, müthiş bir refleks gösterek ayağıyla topu kurtardı.
 
BAYERN PENALTI ATAMADI
 
 Penaltılar oldukça ilginç anlara sahne oldu. Bayern'in ilk iki penaltısını atan Lahm ve Xabi Alonso, vuruş yaparken ayakları kaydı ve dışarı attılar. İlkay ve Kehl ise penaltılar gole çevirdi. Bayern Münih, bu iki penaltıdan sonra Götze ve kaleci Neuer ile de penaltılardan faydalanamadı ve finale kalan Dortmund oldu. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!