comScore

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

İlkay 14 ay sonra sahada!

18 Ekim 2014, Cumartesi 15:57

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'un Türk yıldızı İlkay Gündoğan 14 aylık sakatlığının ardından Köln maçıyla birlikte sahalara döndü.

Bel kemiğindeki problem sebebiyle 14 ay boyunca sahalardan uzak kalan Borussia Dortmund'un yıldız orta sahası İlkay Gündoğan, Bundesliga'nın 8.hafta mücadelesinde Köln ile deplasmandaki karşılaşmada ilk 11'de kendine yer buldu. Geçtiğimiz hafta takımla beraber çalışmalara başlayan ve Bochum ile oynanan hazırlık maçının ilk 45 dakikasında görev alarak tam 422 gün sonra topla buluşan İlkay, 2-0 kazandıkları mücadelede 1 gol kaydederek son durumunu gözler önüne sermişti.

İlkay, 2011 yazında Nuri Şahin'in Real Madrid'e gidişinin ardından 4 milyon Euro karşılığında Nürnberg'den Borussia Dortmund renklerine bağlanmıştı. Başarılı orta saha, Alman ekipte 83 resmi maça çıkarken, 9 gol atıp 8 de asist yaptı. Gelsenkirchen doğumlu olan ve Schalke ile Bochum kulüplerinin altyapısında yetişen İlkay, Almanya'nın tüm alt yaş milli takımlarında forma giyerken, A Milli takım formasını ise 8 defa terletti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!