comScore

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

İlkay Gündoğan 422 gün sonra...

10 Ekim 2014, Cuma 17:30

Borussia Dortmund'un yedek takımı ile Bochum arasında yapılan hazırlık maçında 422 günlük aranın ardından İlkay Gündoğan da forma giydi.


Borussia Dortmund'un Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan, uzun bir aranın ardından yeşil sahalara golle dönüş yaptı.

Alman basınında yer alan haberlerde, Borussia Dortmund'un yedek takımı ile Bochum arasında basına kapalı hazırlık maçı düzenlendiği, sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1,5 sezondur futboldan uzak kalan İlkay Gündoğan ile bir ayı aşkın süredir forma giyemeyen Marco Reus'un sahada yer aldığı belirtildi.

İlkay Gündoğan'ın gol attığı mücadeleyi Borussia Dortmund'un yedek takımı 2-0 alırken, maçın ardından açıklamalarda bulunan sarı-siyahlı kulübün sportif direktörü Michael Zorc, "İkisi de iyi oynadı. Özellikle İlkay'ın 422 gündür oynamadığını düşünürsek performansı gayet iyiydi" dedi. 

Zorc, bu maçın İlkay ve Reus için sadece bir test maçı olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle oyuncuların durumunu şimdilik abartmamak gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Bundesliga'da geçen dönemlerin aksine bu sezon kötü bir performans sergileyen Borussia Dortmund, 7 puanla 13. sırada bulunuyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!