Borussia Dortmund ile Schalke arasında oynanan ve Almanya'nın 1 numaralı derbisi olan Revier derbisi uzun yıllardan bu yanan olaysız geçen ilk derbi oldu.
FutbolArena - Ligin ilk yarısında Gelsenkirchen'de oynanan karşılaşmada olaylar çıkmış özellikle de Dortmund seyircisi maç sırasında yakılan meşalelerle maçın durmasına yol açmışlardı. Rövanş mücadelesinde olay çıkmasını istemeyen Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanlığı, geniş önlemler alarak olay çıkmasını engelledi. 3000 polis ve 1000 özel güvenlik görevlisinin düzeni sağladığı derbi gününde yalnızca 2 taraftar tutuklandı.
Schalke taraftarlarının Dortmund'a geliş ve maç sonrası dönüşlerinde de herhangi bir olayın yaşanmadığı polis tarafından açıklandı. İkş takımın taraftarlarının hiçbir şekilde yüz yüze gelmemesini sağlayan polis güçleri kendi adlarına başarılı bir derbi günü geçirdiler.
Haber: Hüseyin Özkök
ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!