comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bilic: 'Mami varken Sezer'e gerek yokmuş'

08 Ekim 2013, Salı 11:36

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in siyah-beyazlı takımın genç futbolcusu Muhammed Demirci ile ilgili planları ortaya çıktı.

En kritik anlarda güvenip sahaya sürdüğü 1995 doğumlu 'Mami'nin büyük bir oyuncu olmak için gereken her şeye sahip olduğunun altını çizen Slaven Bilic, “Potansiyelini yavaş yavaş performansa da dönüştürüyor. Bizim için sezonun en önemli transferi gibi” dedi.

'EN ÇOK ŞAŞIRTAN OYUNCU'
Transfer sezonunun en hareketli takımıydı Beşiktaş... Gökhan Töre, Tolga Zengin, Ramon Motta gibi ilk 11'in değişmezi haline gelen 3 'nokta transferin' yanısıra Eneramo, Pedro Franco, Sezer Öztürk, Kerim Frei, Ömer Şişmanoğlu gibi isimler de girdi Ümraniye'den içeri. Ancak teknik direktör Slaven Bilic'e göre sezonun en önemli transferi bu isimlerden hiçbiri değil! Hırvat çalıştırıcı, sezon başı hazırlık kampında “Beni en çok şaşırtan oyuncu” diye nitelediği Muhammed Demirci'yi tüm bu yeni transferlerden ayrı bir noktaya koyuyor. Bilic, Siyah-Beyazlı yöneticilerle yaptığı sohbette de 1995 doğumlu yıldızla ilgili düşüncelerini ortaya koydu.

'ŞANS BULMAYA DEVAM EDER'
Muhammed'i sezon öncesi çalışmalarda fark ettiğini ve yeteneğinin kendisini çok şaşırttığını söyleyen Bilic, “Mami, kamptaki performansıyla da hepimizi en çok şaşırtan oyuncu oldu. Çok büyük bir yeteneği ve potansiyeli var. Öyle bir eşiğe geldi ki, potansiyelli bir yetenek olmaktan iyi bir oyuncu olmaya doğru ilerliyor. Potansiyelini performansa da dönüştürüyor. Bizim işimiz onu korumak, geliştirmek, teşvik etmek. Büyük bir oyuncu olmak için geri kalan her şeye sahip. Ona baktığımda, o ışığı görüyorum. Benim gözümde sezonun en önemli transferi gibi. Böyle devam ettiği sürece şans bulmaya da devam edecek” ifadelerini kullandı.

"MAMİ VARKEN SEZER'E GEREK YOKMUŞ"
Beşiktaşlı yöneticilerle teknik direktör Slaven Bilic arasında geçen sohbette, Muhammed'in ardından Sezer Öztürk masaya yatırıldı. Henüz Beşiktaş A Takımı'nın formasını 1 dakika bile giyemeyen oyuncunun durumunu soran yöneticilere, Muhammed üzerinden cevap veren Bilic, “Sezer kötü bir oyuncu değil. Ancak şu an için benim gözümde Mami daha önde. Mami varken Sezer'in transferine gerek yokmuş” diye konuştu.

"PATLAMAYA İHTİYACI VAR"
Muhammed Demirci'yi 'idolü' olarak gördüğü Sergen Yalçın'a sorduk. İşte Beşiktaş efsanesinin, genç yetenekle ilgili görüşleri: “Muhammed çok yetenekli. Enteresan özellikleri var. Ama yetenekleri olan her oyuncu belli bir yere gelemiyor. O özellikleri sahaya çıktığında yansıtması lazım. Yıllardır ismi gündemde olduğu için herkesin büyük beklentileri var. Bunu karşılamak için oyuna girdiği anlarda mutlaka bir şeyler göstermesi gerek. Henüz o katkıyı verebilmiş değil. Bir patlamaya ihtiyacı var formayı alabilmesi için. İnşallah o patlamayı da yapacaktır. Yeter ki, dişine uygun bir maçta şans bulsun.”

GELİŞİM PROGRAMI: "ADIM ADIM GİDECEK"
Bu sezon Süper Lig'deki ilk 7 maçın 6'sında ikinci yarılarda oyuna dahil olan Muhammed Demirci'yi adeta pamuklar içinde koruyor Bilic... Genç yeteneği şimdilik baskıdan uzak tutuyor, yavaş yavaş takıma ısındırıyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!