comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Derbi öncesi 'Kartal gol gol gol' çağrısı

21 Eylül 2013, Cumartesi 09:55

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sadece taraftar değil, desibel rekorunu kırmak için kolları sıvadı. “Kartal gol, gol, gol” tezahüratıyla dünya rekoruna ulaşmak isteyen siyah-beyazlılar, maç öncesinde de, gündüz 12.00'den itibaren “Derbifest” adlı dev bir organizasyona imza atacak

Beşiktaş için Galatasaray derbisi ayrı bir anlam kazandı. Sezona fırtına gibi giren ve 4 maçı da kazanarak büyük sükse yapan siyah-beyazlılar, Cim-Bom karşısında buna daha da anlam kazandırmak istiyor.

İnönü Stadı'nın yıkılmasının ardından Atatürk Olimpiyat Stadı'na üs kuran Beşiktaş derbide taraftar rekoru kırmak istiyor. 75 bin 900 kapasiteli statta, 1500 bilet sponsorlara ayrıldı, 14 bin 400'ü ise kombine kart sahiplerine verildi. Kalan tüm biletlerin satıldığı, bunlardan da 4 milyon lira gelir elde edildiği belirtildi. 2003-2004 sezonunda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde 70 bin 125 taraftar mücadeleyi takip etmiş ve bu rakam, lig tarihinde derbi seyirci rekoru olarak kayıtlara geçmişti.

HERKES ORADA OLACAK

Yönetimin ikinci rekor hedefi de ses rekoru olacak. By Sound firmasının desibel ölçüm aletiyle rekoru tescil etmeyi amaçladıklarını belirten siyah-beyazlı yönetim, “İbre 132 desibelin üzerine çıkana kadar var gücümüzle, sesimizin yettiğince, 7'den 70'e tüm tribünlerden haykırıyoruz; Kartal Gol Gol Gol...” cümlesiyle taraftara rekor çağrısında bulundu.

Maç öncesinde de dev bir organizasyon hazırlığında olan Beşiktaş'ta yönetim ve tribünler el ele verdi, “Derbifest” adlı eşi görülmemiş bir organizasyona imza atmaya hazırlandı. Atatürk Olimpiyat Stadı Kuzey Tribünü önündeki helikopter pistine kurulacak olan 25 bin metrekarelik açık alanda 12.00 - 18.00 saatleri arasında müzik, eğlence ve alışveriş bir arada olacak.

Festivalde, Kartal Yuvası Tırı da ürün satışı yapacak. DJ performansının da yapılacağı festival, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla 30 milyon kişiye ulaştırılmaya çalışılacak. Festival dışında stat çevresine kurulacak olan kumbaralara isteyen Beşiktaş taraftarı, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılacak okullar için bağış bırakabilecek. Festivale engelli, basketbol, hentbol, plaj futbolu takımları da katılacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!