comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Slaven Bilic'in erken uyarı sistemi!

20 Eylül 2013, Cuma 17:08

Beşiktaş'ta teknik heyetin içerisinde bulunan isimlerin Kara Kartallar için adeta bir erken uyarı sistemi niteliğinde olduğu belirtildi.

Spor Toto Süper Lig'in ilk 4 haftasında aldığı 4 galibiyet ve topladığı 12 puan ile lider durumda bulunan Beşiktaş, beşinci haftada oynayacağı Galatasaray derbisinin hazırlıklarını sürdürüyor.

Siyah Beyazlı takım ilk dört haftada ortaya koyduğu futbolla beğeni toplarken, bu sezon şampiyonluğun önemli adaylarından biri haline geldi. Teknik direktör Slaven Bilic ve Futbol Genel Direktörü Önder Özen'in futbolcular ile olan uyumu kısa sürede yakalanan başarının öne çıkan nedenleri olarak gözükürken, teknik kadroda yer alan diğer isimlerde çalışmalarına ara vermeden devam ediyorlar.
'ERKEN UYARI SİSTEMİ' YARDIMCI ANTRENÖR EREN ŞAFAK

Teknik direktör Slaven Bilic'in ekibinde yardımcı antrenör olarak görev yapan ve teknik kadrodaki tek Türk isim olan Eren Şafak, 2011 yılından bu yana Siyah Beyazlı kulüpte görev yapıyor. Daha önce Tayfur Havutçu, Carlos Carvalhal ve Samet Ayababa dönemlerinde de çalışan Şafak, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Teknolojisi bölümünden mezun olduktan sonra Amerika'da Florida State Üniversitesi Spor Bilimleri bölümünde kondisyon üzerine master yapmıştı.

Bu sezon yakalanan başarıda pay sahibi olan Eren Şafak, teknik ekibinin deyimi ile Beşiktaş'ta erken uyarı sistemi olarak tabir ediliyor. Kendisi hakkında görüşüne başvurduğumuz teknik ekipteki isimler Eren Şafak'ın rakipler hakkında çıkardığı analizler ile tehlikeleri önceden bildiren, bardağın boş tarafından bakarak rakipler hakkında en ufak detayları dahi Bilic'e ileten bir görev yürüttüğünü dile getirdiler. Oynanacak karşılaşmaklar öncesi karşı takım hakkındaki hazırladığı geniş kapsamlı raporların yanı sıra transferi düşünülen futbolcuların artılarını ve eksilerini Bilic, Önder Özen ve yönetim kuruluna sunan Eren Şafak, takım içinde önemli sorumluluk taşıyor. Önder Özen'in Eren Şafak'a daha fazla yatırım yapılması ve genç antrenörü daha verimli kullanılması için çalışmalar yaptığı da biliniyor.

MILJENKO RAK ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Takımda kondisyoner olarak görev yapan Hırvat çalıştırıcı Miljenko Rak, Atletik Performans Departmanı Şef antrenörü Dolu Arslan ve Atletik Performans Departmanı Antrenörü Murat Can Üner de teknik ekipte önemli işlere imza atıyorlar. Tecrübeli kondisyoner Rak bu sezon futbolcuların her maç 90 dakika sahada basılmadık yer bırakmayan performansına önemli katkı sağlarken, Dolu Arslan ve Murat Can Üner ise futbolcuların fiziki açından tam olarak hazır hale gelmelerine katkı sağlıyorlar. İlk dört haftada toplanan 12 puanın gizli kahramanları olarak nitelendireceğimiz bu isimler bu sezon Beşiktaş'ın yakalamaya çalışacağı başarılarda önemli rol oynayacaklar.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!