comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Olimpiyat'ta rekorların derbisi olacak

20 Eylül 2013, Cuma 09:02

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat'ta Galatasaray ile oynayacağı derbi maçta birçok ilke imza atmaya hazırlanıyor

Sıkıntılarla geçen bir yılın ardından, küllerinden adeta yeniden doğan Beşiktaş, ligin ilk dört haftasında ortaya koyduğu performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.

Aldığı saha sonuçları, futbolu ve camianın kenetlenmesiyle kıskandıran bir tablo sergileyen siyah-beyazlılar, aynı zamanda geride kalan 4 haftada birçok ilke imza attı. Kara Kartal Pazar günü oynanacak Galatasaray derbisinde, bu ilklere yenilerini eklemek için sahaya çıkacak ve kendisini aşmaya çalışacak.

İşte Beşiktaş'ın derbi öncesi kırdığı ve kırmaya aday olduğu rekorlar:

1 75 bin kişi ile kendisinin ve derbilerin seyirci rekorunu kıracak. Görevliler ve 4 bin polisle birlikte tribünde 80 bin kişi olacak.
2 Kartal'ın ilk defa biletlerden elde ettiği gelir 5 milyon TL'yi aştı. Kombineler de eklendiğinde meblağ 7 milyon TL'yi buluyor.
3 Derbi, ürün ve forma satışlarına da yansıdı. İlk kez 4 milyon TL ciroya ulaşıldı. Rakamın maça kadar daha da yükselmesi bekleniyor.
4 Süper Lig'in ilk dört haftasını firesiz geçip, zirveye kurulan siyah-beyazlılar, galibiyet serisini 5 maça çıkarmak için çaba harcayacak.
5 Bursaspor deplasmanında 116.7 kilometre ile toplam koşuda, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye ait rekoru eline geçiren Beşiktaş, pazar günkü kritik karşılaşmada 120 kilometreyi bulmaya çalışacak

HATAYA ZORLAYACAK!

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray maçının taktiğini belirledi. Sarı-Kırmızılıların son iki karşılaşmasını tribünden izleyen Hırvat çalıştırıcı, talebelerine pres karşısında rakibin savunma ve orta sahasının hata yaptığını belirterek, oyunu önde kurmaları ve maça agresif başlamaları gerektiğini söyledi.

Bilic, "Bursaspor maçında yaptığımız gibi öncelikle orta sahada üstünlüğü ele almalıyız. Escude ve Sivok yine gol aramalı" diye konuştu. Şut ortalamalarını artırmanın önemine değinen tecrübeli hoca, Gökhan Töre, Olcay Şahan ve Hugo Almeida'ya "Kaleyi gördüğünüz yerden topu gönderin" talimatı verdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!