comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş için gemileri yaktı! "Bırakın..."

10 Haziran 2013, Pazartesi 08:51

Geride kalan sezonda sadece 7 maça çıkabilen Gökhan Töre, İstanbul'da siyah-beyazlı yöneticilerle yaptığı görüşmenin ardından Türkiye'ye gelme kararı aldı.

Yeni sezonda takımı kimin çalıştıracağı şu an resmi olarak belli olmasa da Beşiktaş'ta sportif direktör Önder Özen'in liderliğinde transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kaleyi Sv Stuttgart Kickers'dan Günay Güvenç'le takviye eden siyah-beyazlılar, orta sahaya da Rubin Kazan'dan Gökhan Töre'yi almak için önemli yol kat etti.

'OYNAMAK İSTİYORUM'

Almanya doğumlu olan milli futbolcu, önceki gün İstanbul'a geldi. Tatil amacıyla şehire geldiğini ve bir hafta burada kalacağını söyleyen Gökhan Töre, siyah-beyazlı yetkililerle de görüştü.

Yapılan görüşmenin ardından Beşiktaş'ın kendisini kadrosuna katma isteğine sıcak bakan genç futbolcu, bonservisini elinde bulunduran Rusya'nın Rubin Kazan kulübünün yetkilileriyle temasa geçti ve ayrılmak isteğini iletti.

Geride kalan sezonda sadece 7 karşılaşmada görev alabilen ve gol atma başarısı gösteremeyen Gökan Töre, Rubin Kazan yetkililerine, "Daha çok oynamak istiyorum ancak ne yazık ki burada bu şans bulamıyorum. Türkiye'den Beşiktaş benimle ciddi şekilde ilgileniyor. Beni bırakın ve Beşiktaş'a gideyim" dedi.

Bunun üzerine siyah-beyazlı yönetim, Rubin Kazan kulübüyle irtibat kurarak 21 yaşındaki orta sahayı transfer etmek istediklerini söyledi. Fakat Rus ekibinin talep ettiği 5 milyon Euro bonservisi fazla bulan Beşiktaş, oyuncuyu bir yıllığına kiralama yoluna gidecek.

Bayer Leverkusen, Chelsea ve Hamburg gibi takımların formalarını giyen Gökhan Töre'nin önümüzdeki günlerde siyah-beyazlılara kiralık olarak imza atması bekleniyor.