comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Fikret Orman istifasını istedi!

30 Nisan 2013, Salı 12:35

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yönetimde yer alan Levent Erdoğan'ın istifasını istedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kendilerine yönelik eleştirilerin ardından basın toplantısı düzenledi. Eleştirilere tepki gösteren Fikret Orman, yönetimde yer alan ve kendisini ağır bir şekilde eleştiren Levent Erdoğan'ın da istifasını istedi. 

Ümraniye'deki Nevzat Demir Tesisleri'nde 11.30 gibi başlayan toplantıya "Pazar günü Beşiktaş'ın Anayasası'nı yeniden yazacağız. Gündem buydu, tüzük tadili yapılacak. Ana gündem maalesef tribünde yaşanan olay üzerine değişti. Tüzük tadilinin önüne geçti" diyerek başladı.



"KENDİ İRADESİYLE İSTİFA ETTİ"

Sözlerine Tamer Kıran'dan bahsederek devam eden Fikret Orman, "13 ay evvel aday olduğum kongrede Tamer Kıran yanımızdaydı. Tamer Kıran eğitimi, kariyeri çok önemli bir isim, gecesini gündüzüne katar ve Beşiktaş için çalışır. Beşiktaş'a katkıları çok fazladır. Çok önemli görevler yaptı. İstifasını aldığım haberler gerçek dışıdır. Tamamıyla kendi fikridir. Kendi iradesiyle istifa etti. Bu normal bir istifa değildi. Ben ve arkadaşlarım çok üzüntülüyüz. Tamer ve ailesi üzüldüğü için çok üzüntülüyüm. Beşiktaş'a düzgün insanlar kazandırmak ana amacımken, Tamer'in istifası daha önceki istifalar gibi değildir. Gazetelerde çıkan "İstifasını istediğim" şeklindeki haberlerin hiç biri doğru değildir." dedi.

"ÖRT PAS ETMEK NİYETİDE DEĞİLİZ"

Tribünde yaşanan kavganın, olayın savunulacak bir tarafı olmadığını da dile getiren Orman; "Zaten biz savunma tarafında değiliz. Bu organize bir iş değil, sadece bir kazadır. Bu olayın tutulacak bir tarafı yoktur. Beşiktaş camiası olarak bu tip olayları kınıyoruz. Bu gibi olayların hepsi için mahkeme önünde tüm macadelemizi vereceğiz. Ört pas etmek niyetinde değiliz, sonuna kadar gideceğiz. Allah'tan dileğim bir daha böyle olaylar olmasın.

Beni tanıyanlar iyi bilir , kimseyi kandırmıyoruz, herşey şeffaflık içerisindedir. Yönetimde kendini kandırılmış hisseden varsa istifa etsin" diyerek Yönetici Levent Erdoğan'ın istifasını istedi.

"YAKIŞIKSIZ BULUYORUM"

"Beşiktaş'ta borçlar ödendikçe, işler iyiye gittikçe altında başka şeyler arayanlar ortaya çıkmaya başladı" diyen Başkan Orman, "Bunu çok yakışıksız buluyorum" şeklinde konuştu.

"HEMEN İSTİFA ETSİN"

Kamuoyunu önüne çıkıp, yönetim kurulu içinde olup kendisini kandırılmış olarak hisseden kişi hemen istifa etmelidir. Beşiktaş'ın 200 tane davası varken bunların ucundan tutmayıp, kongre yaklaşınca bu tip açıklamalar yapan kişinin hemen gereğini yerine getirmesini bekliyorum. Tüzük ile ilgili 2005'ten beri bir çalışma yapılıyor. Tüzüğe bakacağız, tartışacağız. Bu çalışmaları onaylayacak yer Beşiktaş genel kuruludur. Bizim tüzükle ilgili tek amacımız, Beşiktaşlıların hür iradesiyle seçilen Beşiktaşlılar tarafından idare edilmesidir. Beşiktaş'ta her şey iyiye gitmeye başlayınca iç hesaplaşmaların tüzük üzerinden yapılmasını samimiyetsiz buluyorum. Herkes aday olabilir, er meydanına bekliyorum. Beşiktaş'ta bundan sonra yetki alan kendi yetki döneminde kararlar alabilecek. 3 senelik gelen 3 senelik gelir kullanacak. Eğer bu süre arttırılmak istenirse genel kuruldan yetki alınması gerekmektedir. Başkanlık döneminin 2 dönem kalmasını istedik. Bu madde de eklendi. Tüzük yönetim kurulunun yetkilerini azaltıyor. Denetleme Kurulu'nun yetkilerini arttırıyor.

"ŞAHSEN KEFİL OLDUM"

"Beşiktaş'ın bütün vergilerine şahsi kefaretimi verdim. Bütün bir borcu üstüne alan ben tüzük ile kendimi kurtarmak istemişim. Bu gibi borçlar insanları korkutur. Ben Beşiktaş ile ilgili her noktada şansı kefaretimi koymuş bir insanım. Üyelik aidatı tüzükte konuşulacak bir konu değil. Üyelik aidatının düşürülmesi benim verdiğim güvence ile oldu. Şu an 1900-2000 rakamı arasında yeni kongre üyeleri kazandık. Fakat bunun 100 Bin'e çıkmayacağı ve kısıtlamalar getirilmesinin doğru olduğu düşünüldü ve ben de bu düşünceye iştirak ettim. Şimdi Beşiktaş aşkı kabaran arkadaşlar bir sene önce neredeydi? Gelsinler genel kurulda konuşsunlar."

YENİ TÜZÜK HAKKINDA...

"Tüzük ile ilgili de konuşan Fikret Orman, "2005'ten beri çalışma yapıyoruz. Tüzüğü değiştirmek istememizin tek amacı, Beşiktaş'ın hür irade ile yönetilmesini sağlamaktır. Genel kurulun Mayıs ayına alınmasının nedeni, masraf yapılmadan evvel, Beşiktaş yönetimi kurulun önüne bütçe sunmalı, tüm branşları içeren bir sunum yapmalı. Şubat ayında bir bütçe verildiğinde bir anlamı olmuyor. Yani borçlanmadan önce onay alınmalı. Şubat ayındaki bir genel kurulmda biz şampiyonlar ligine katılacağız diye bir rakam koyarsanız bunu anlamı yoktur. Ama mayıs ayında; bizim hedefimiz bu, bunun için izin alıyoruz denmelidir. Borçlanıp da genel kurulun önüne gidilmemeli."

'YENİ ÜYELER PIRIL PIRIL İNSANLAR'
Tüzüğün ana fikri mutlak hakimiyeti genel kurula sunmaktır. Bu süreç içerisinde kendim ve arkadaşlarım dahil olmak üzere bir tane külüp üyesi yapılmasını istemedim. Gelen yeni üyeler kimsenin adamı değil hepsi pırıl pırıl insanlar. Ben kendimin genel kurulun bana güvendiğine inanıyorum. Bundan sonra da tüzükler değişebilir. Yeni statta bundan sonra taraftar kart olmayanlara bilet satılmayacak.

'O İSİM LEVENT ERDOĞAN'DIR'

İstifasını istediğim kişi Levent Erdoğan'dır. Biz inanılmaz bir mücadele verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ne kadar katkıda bulunduğunu ona sorun. Madem biz onu kandırmışız, kandırılacak bir yerde kalmasının bir gereği yok. Bugün istifa mektubunu bekliyorum.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!