comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Sırada Erdoğan var!

30 Nisan 2013, Salı 08:45

İnönü Stadı'nda yaşanan olaylarda, zanlıları protokol tribününe sokan kişi olarak gösterilen Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran istifasını sundu. Bu kişilere talimat vermediğini belirten siyah-beyazlı yönetici, taraftarından helallik istedi.

Beşiktaş'ta dün hızlı birgünden yaşandı. Siyah-beyazlılarda önce Futbol Komitesi, Başkan Fikret Orman ile bir araya geldi, ardından yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Bunun sonrasında da Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.Umre dönüşünde dün sabah yöneticileriyle, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin Altunizade'deki Kaptan Şirketler Grubu'nun binasında buluşan Başkan Orman, beyaz kıyafetler içindeydi. Burada Çebi, Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı ve Deniz Atalay ile görüşen Fikret Orman, daha sonra güleryüzle ayrıldı, açıklama yapmadan kulübe gittiklerini söyledi.Kulüpteki yönetim kurulu toplantısının ardından Kıran'ın yöneticilikten istifası kamuoyunaduyuruldu.

Milliyet\'in haberine göre; Siyah-beyazlı yöneticinin açıklaması ise şöyle oldu:
"Orduspor maçı sonrasında numaralı tribünde meydana gelen ve bir taraflarımızın darp edilmesiyle sonuçlanan vahim olayla ilgili derin bir üzüntü içerisindeyim. Olaya karıştığı iddia edilen kişinin dolaylı olarak benim misafir listemden tribüne girdiği doğrudur. Ancak esefle kınadığım ve beni derinden yaralayan bu olayın gerçekleşme şekliyle ilgili herhangi bir dahlimin olduğuna ve hatta daha da ileri gidilerek korumam olduğuna, kendine talimat verdiğime dair beni derinden üzen ve sarsan iddialar kesinlikle asılsızdır. Olayla ilgili hiç bir sorumluluğum olmamasına rağmen, ilk günden beri savunduğum,Beşiktaş duruş ve değerlerinin yaşatılması, gelişerek hayat bulması adına, Futbol Komitesi Başkanlığı ve BJK Yönetim Kurulu üyeliği görevlerimden istifa ediyorum. Tribünlere geri dönerken, benden yana varsa bir hakkım, helal ediyorum. Bu süreçte elbirliğiyle, gönül birliğiyle omuz omuza ter döktüğümüz, futbolcularımız, hocalarımız, çalışma arkadaşlarımız, yönetimimiz ve taraftarımızdan helallik diliyorum."

Sırada Erdoğan var
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bugün saat 11.00'de kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyecek. Geçmişin muhasebesi basın mensuplarıyla paylaşacak olan Orman bir süredir yönetimi ağır eleştiren yönetici Levent Erdoğan'ın da istifasını isteyecek. Orman'ın Erdoğan hakkında sert açıklamalarda bulunacağı iddia edildi.

\"Benim için gelmemiştir\"
Tamer Kıran gibi, istifası beklenen isimler arasında yer alan Seyit Ateş'in, yedek üye olması nedeniyle resmi prosedür gerekmeyecek. Şu an İstanbul dışında olduğunu söyleyen Ateş, Başkan Fikret Orman ile görüştükten sonra kulüpten el çektirilebilecek. Tamer Kıran'ın istifasına çok üzüldüğünü söyleyen Seyit Ateş, \"Nihayetinde yönetim kurulu arkadaşım. Orduspor maçına gitseydim, Tamer Bey'in elini sıkardım. O korumaların da benim için getirdiğine inanmıyorum. Aynı zamanda onların Tamer Kıran'ın talimatıyla numaralı tribüne atladıklarına da inanmıyorum. Tamer Kıran böyle bir karaktere sahip insan değil. Benim kırgınlığım, resmi siteden yapılan açıklamadır\" diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!