comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Üç büyüklerde 'DEVRİM' kapıda!

29 Nisan 2013, Pazartesi 12:05

Üç büyüklerde beklentileri karşılayamayan ve gözden düşen futbolcuların sezon sonunda ayrılması bekleniyor. İşte o isimler...

Spor Toto Süper Lig'de sona yaklaşılırken takımların gelecek sezon planları da belli oluyor.

Üç büyükler olarak tabir edilen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da gelecek sezon için kadroda düşünmediği isimler şimdiden belli olmaya başladı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da gelecek yıl kadroda olmayacak muhtemel isimler şu şekilde;
 

BEŞİKTAŞ

ALLAN MCGREGOR: Beşiktaş'ın sezon başında bonservis ödemeden kadrosuna kattığı Allan McGregor, siyah-beyazlı takımda beklentileri karşılayamadı. Devre arasında West Ham United'ında teklifine rağmen kadroda tutulan McGregor sezon sonunda kesin olarak elden çıkarılacak ve İskoç ismin yerine yerli bir kaleci transfer edilecek.

ROBERTO HİLBERT: Üç sezondur Beşiktaş'ta forma giyen sağ kanat oyuncusu Robert Hilbert'in siyah-beyazlı takımla sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Yönetim, Alman futbolcuyla henüz görüşme yapmazken, yabancı kontenjanının da azalacak olması nedeniyle Hilbert'in Beşiktaş'a veda etmesi yüksek ihtimal olarak gözüküyor.

JULİEN ESCUDE: Sezona 'Feda' politikasıyla başlayan Beşiktaş, bonservisi elinde bulunan 33 yaşındaki Julien Escude'yi takıma tecrübe katması amacıyla kadrosuna kattı. Ancak Fransız ismin performansı beklentilerin çok altında kaldı ve teknik direktör Samet Aybaba, Escude'yi yedek kulübesinde tuttu. Beşiktaş'a katkısı ciddi şekilde tartışılan Escude'nin siyah-beyazlı takıma veda etmesi bekleniyor.

HUGO ALMEİDA: Beşiktaş'ın Portekizli golcüsü Hugo Almeida, sezon başında yönetime gitmek istediğini söyledi. Ancak Almeida takım bulamayınca Beşiktaş'ta kalarak siyah-beyazlı takıma büyük katkı verdi. Fakat La Liga'ya gitme hayali olduğunu sık sık söyleyen ve Sevilla radarında olan Almeida'nın iyi bir teklif gelmesi halinde elden çıkarılacağı biliniyor.

MAMADOU NİANG: Devre arasında takıma golcü takviyesi yapak isteyen Beşiktaş, Al Sadd'dan kiraladığı eski Fenerbahçeli Mamadou Niang'ın performansından fazlasıyla memnun kaldı. Fakat kiralık kontratı sona erecek olan Niang'ın önümüzdeki sezon takımda yeniden olup olmayacağına Al Sadd'ın belirleyeceği bonservis bedeli karar verecek.

MEHMET AKYÜZ: G.Saray'ın da istediği Mehmet Akyüz'ü geçtiğimiz sezon Tavşanlı Linyitspor'dan transfer eden Beşiktaş, bu hamlesi sonrasında büyük pişmanlık duydu. İki sezonda 14 maçta forma giyen Mehmet Akyüz yalnızca iki kez 90 dakika sahada kaldı. 27 yaşındaki ismin sezon sonunda Beşiktaş'a veda etmesi bekleniyor.
 

FENERBAHÇE

MIROSLAV STOCH: Futbola konsantre olmakta zorlanan ve beklentileri karşılayamayan Slovak futbolcuya gelen teklifler değerlendirilecek. Yetenekli isim için geçtiğimiz yıl Rus ekipleri 10 milyon euro'yu gözden çıkartırken bu satış işlemi Aykut Kocaman'ın onay vermesine karşın Aziz Yıldırım'ın veto etmesiyle gerçekleşmemişti.

MILOS KRASIC: Futbolda yaşadığı inişle kariyerinin en kötü günlerini geçiren ve sportif sorumlu ve teknik direktör Aykut Kocaman'ın zaman zaman arkasında durmasına karşın fizik gücü açısından Türkiye'de sorun yaşayan Milos Krasic'e gelen teklifler değerlendirilecek. Krasic'in de rotası Rusya olması bekleniyor.

SEZER ÖZTÜRK: Sezon içinde yaşadığı bir ufak çıkışa karşın Fenerbahçe sportif sorumlusu ve teknik direktörü Aykut Kocaman tarafından kadro planları içinde yer almayan Sezer Öztürk'ün bileti mikro blog sitesi twitter'da yazdığı mesajlarla kesildi. Öztürk'ün rotasının Beşiktaş olacağı tahmin ediliyor.

SEMİH ŞENTÜRK: Fenerbahçe ile olan sözleşmesi gelecek yıl sona erecek olan Semih Şentürk'e hizmetlerinden dolayı teşekkür edilirken tecrübeli golcü ile yollar ayrılacağı ifade ediliyor. Bu sezon 15 lig maçında forma giyen, 14'ünde oyuna sonradan dahil olan Şentürk'ün bir golü bulunuyor. Şentürk'ün rotasının ise ilk önce Beşiktaş ardından gelişim içinde olan birkaç Anadolu ekibi olması düşünülüyor.

RETO ZIEGLER: Fenerbahçe'de 2011-12 sezonunda gösterdiği performansla bu yıl 6 aylık bir vize almayı hak eden Reto Ziegler'in teknik kapasitesine karşın hucüm anlamındaki zayıf görüntüsü İsviçreli futbolcu ile yola devam etmeme kararını da beraberinde getirdi. Ocak ayında kiralanan futbolcu yeni sezon için düşünülmüyor.
 

GALATASARAY

AYDIN YILMAZ: Altyapısından yetiştiği Galatasaray'da 7. profesyonel sezonunu geçiren Aydın Yılmaz, kendisine çok güvenen Fatih Terim'in beklentilerini bir türlü karşılayamadı. 7 yıl önce Konya'da attığı gol ile kontratı kapan 25 yaşındaki oyuncuyu, bu sezon Braga maçında attığı gol ise kurtaramayacak. Aydın'ın peşinde Beşiktaş ve Kasımpaşa var.

JOHAN ELMANDER: Sarı-kırmızılı takımda taraftarın en çok sevdiği isimlerden biri olan Johan Elmander, Didier Drogba ve Wesley Sneijder transferleri sonrasında sakatlıklarının da etkisiyle arka plana düştü. Terim'in de son maçlarda kadroya almadığı İsveçli oyuncuyu kadrosuna katmak için Kasımpaşa ve birkaç Premier Lig kulübünün istekli olduğu biliniyor.

TOMAS UJFALUSI: Galatasaray'da 3. Fatih Terim döneminin önemli takviyelerinden biri olarak göze çarpan Ujfalusi'yi geçirdiği ağır sakatlık yaktı. 35 yaşının da etkisiyle sakatlığı geçmeyen ve 1 sezon boyunca sahalara uzak kalan Çek oyuncu, sezon sonunda biten kontratının ardından Baros'un yanına, ülkesine geri dönebilir.

ÇAĞLAR BİRİNCİ: Galatasaray'ın Denizlispor'dan 2010 yılında kadroya kattığı Çağlar'ın sarı-kırmızı kariyeri bu sezon çok yüksek ihtimalle sonlanacak. Takımda yaşanan sol bek sıkıntısına rağmen hocasının gözüne girecek bir performans sergileyemeyen oyuncu, geçirdiği sakatlıklar sonrası unutulma seviyesine geldi. Çağlar için Bursaspor ve Beşiktaş istekli...

ENGİN BAYTAR: Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yaşayan Galatasaray'ın önemli isimlerinin başında gelen Engin Baytar, sezon başında aldığı 12 maç ceza sonrasında toparlayamadı. Futbol oynamadığı dönemde kendisine iyi bakmadığı ifade edilen 30 yaşındaki oyuncu, Terim'in verdiği şansları da iyi kullanamadı. 30 yaşındaki futbolcunun en ciddi takipçisi Beşiktaş...


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!