comScore

Beşiktaş Beşiktaş

İşte dayak atanların son durumu!

29 Nisan 2013, Pazartesi 11:46

Beşiktaş İnönü Stadı'nda, protokol tribününden numaralı tribüne atlayarak demir coplarla taraftarları döven 3 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest kaldı.

İnönü Stadı saldırganlarının tümü savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Ve zihinlere, sporda şiddeti önlemek için çıkarılan 6222 sayılı kanun niçin yapıldı sorusu takıldı.

Binlerce taraftarın gözü önünde gerçekleşen rezalet, İnönü Stadyumu'ndaki güvenlik açığını da ortaya çıkarttı. Saldırganların, kulübün davetlisi olarak geldikleri için protokol tribününe ellerini kollarını sallayarak, üzerleri aranmadan girdiği belirlendi.
AYBABA KAVGASINA MÜDAHALE
Olaylar Samet Aybaba'nın yuhalanmasıyla başladı. İlk olarak eski açık tribünler, \"Aybaba istifa\" diye bağırdı. Numaralı tribün, bunu yuhaladı. aynı tribünden birkaç kişi Samet Aybaba aleyhine bağırınca kavga çıktı.

İki grup kavga ederken protokol tribününden atlayan takım elbiseli 3 kişi, demir coplarla seyircilerin arasına daldı. Polis gelince, de geldikleri yoldan protokol tribününe döndü. Polis numaralı tribünden bir kaç taraftarı gözaltına aldı. Takım elbiseliler de protokol tribünü çıkışında gözaltına alındı.

ÖZEL YASAYA RAĞMEN
Hürriyet\'in haberine göre; Beşİktaş Emniyet'inde ifadeleri alınan taraftarlar ve takım elbiseli kişiler savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Saldırganların ellerini kollarını sallayarak emniyetten çıkması “Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun” adıyla çıkarılan 6222 sayılı yasayı gündeme oturttu.

Spor otoriteleri ve hukukçular, statlara özel savcıların gelme uygulaması başlamışken ve stat asayişi için özel olarak çıkarılmış bu yasaya rağmen saldırganların birkaç saat içinde serbest kalmasını şaşkınlıkla karşıladı.

Döner dönmez gereğini yapacağım
Çirkin olayı Umre'de öğrenen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, sert tepki gösterdi. Orman'ın olayla ilgili kulüp yöneticileri ve Emniyet'ten bilgi aldıktan sonra saldırıda burnu kırılan Önder Boyalıklı'yı aradığı ve “Kendi kardeşime yapılsa bu kadar üzülürdüm. Döner dönmez gereğini yapacağım. Sonuna kadar bu insanların cezalandırılması için çabalayacağım” diye konuştu.

\"Beşiktaşlılık bu değil\" dedim, burnumu kırdılar
Demir çubuklu saldırıda yaralanan Önder Boyalıklı, bir karı kocanın üstüne yürüyen şahıslara \"Yapmayın. Bu Beşiktaşlılığa yakışmaz\" dediği için darp edildiğini anlattı.

Beşiktaş-Orduspor maçında tribündeki saldırıda burnu kırılan Önder Boyalıklı, yaşadıklarını anlatırken, araya girdiği için saldırıya uğradığını söyledi. Tribündeki terörü yaratan kişileri tanımadığını, sayılarını dahi tam göremediğini ancak 3 ya da 4 kişi olabileceklerini söyleyen Boyalıklı, \"Beşiktaş kongre üyesiyim. Kombine kartımla girdiğim tribünde yerimde oturuyordum. Bu kişilerin biraz aşağıda oturmakta olan bir karı kocaya saldırmakta olduklarını görünce, ‘Bu Beşiktaşlılığa yakışmaz, yapmayın\' diye araya girdim. O sırada vurdular. Burnum kırıldı\" dedi.

İNÖNÜ'DEN RAUF BÜYÜK ÇIKTI
Coplu saldırının ardından gözaltına alınanlardan biri de Rauf Büyük'tü. Polis tutanaklarına göre, alkollü olduğu tespit edilmişti. İfadesinin ardından serbest kaldı. Oysa kamuoyu, Rauf Büyük adını, Sedat Peker grubuna yönelik 2004 yılında düzenlenen Kelebek Operasyonu'nda duymuştu. Polisin hazırladığı örgüt şemasına göre, Büyük örgütün mali işler sorumlusuydu. Ergenekon duruşmalarında da Büyük'ün adı, Peker'le ilgili sık sık anıldı. Rauf Büyük'ün ismi, bir dönem Kurtlar Vadisi dizisinde senaryo yazımına yardım ettiği iddialarıyla da gündeme geldi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!