comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Aybaba, Fornezzi'nin hayatını kurtardı

29 Nisan 2013, Pazartesi 08:34

Ordu kalecisi Sosa Fornezzi, sahada hayati tehlike yaşadı. Olayda yaralananlar tedavi edildiği için ambulans verilmedi. Devreye giren Samet Aybaba'nın çabasıyla yaşama döndü

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, maçtan sonra Orduspor kalecisi Fornezzi'nin hayatını kurtardı. Küçük tansiyonu dörde, büyük tansiyonu yediye düşen ve hayati belirtileri iyilece zayıflayan Fornezzi, az daha tribünde çıkan kavganın kurbanı oluyordu.

Dalak yırtılması nedeniyle iç kanama geçiren ve bu nedenle yaşam mücadelesi veren Fornezzi için ilk etapta bir ambulans bulunamadı. Çünkü, stattaki tek ambulansta, numaralı tribünde dayak yiyerek burnu kırılan bir taraftarın tedavisi yapılıyordu. Bu nedenle Orduspor kalecisine ambulans verilmedi. Yetkililerin, ambulans çevresindeki polislere durumun aciliyetini anlatsa da fayda vermeyince, çaresizlikten ağlamaya başladı.

Bu sırada Orduspor medya sorumlusu Hanefi Ceylan soluğu Samet Aybaba'nın yanında aldı. Ceylan "Hocam ne olur yardım edin. Kalecimiz ölüyor, ambulans yok" diye yardım diledi. Bunun üzerine herkesi hayata geçiren Samet hoca, Acıbadem Hastanesi'nden 10 dakika içinde ikinci bir ambulans gelmesini sağladı.

Fornezzi'nin aciliyeti nedeniyle hastaneyle temasa geçildiği ve doktorların da evlerinden çağrıldığı öğrenildi.

Sağlık görevlileri, Orduspor kalecisinin 10 dakika ile hayatının kurtulduğunu söyledikleri vurgulandı. Ameliyat sonrasında, Samet Aybaba, Mustafa Pektemek ile Emre Özkan da Fornezzi'yi ziyarete gitti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!