comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ta isimler netleşiyor! Kongre...

27 Nisan 2013, Cumartesi 17:20

Beşiktaş'ta haziran ayında yapılması planlanan olağan seçimli genel kurula tek aday olarak girmesi beklenen Fikret Orman'ın listesi netleşiyor.

Beşiktaş'ta 5 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Tüzük Tadil Kongresi'nin ardından haziran ayında yapılması öngörülen olağan seçimli genel kurulda başkan Fikret Orman yeniden aday olacak. Başkan Orman'ın seçime tek aday olarak girmesi olası gözükürken, yeni tüzük gereği yönetim kurulu üye sayısı 18'den 15'e düşecek. 2012 Mart ayında yapılan olağanüstü kongrede başkan olan Orman'ın listesinde yer alan ve yönetim kuruluna giren Cem Bilge, İsmet Berkan ve Adan Dalgakıran geçen sürede görevlerinde istifa ettiler. Şu anda 15 olan yönetim kurulu üyelerinden de 8 ismin haziran ayındaki kongrede yönetim kurulunda yer almayacakları netleşmeye başlamıştı.

Genel Sekreter Mesut Urgancılar, Mali İşlerden Sorumlu Üye Berk Hacıgüzeller, Hukuk İşleri Ve Eğitim Kurumlarından Sorumlu Üye Levent Erdoğan, Tesisler Komitesi Sorumlusu Berkan Gocay, Basketbol Komitesi Sorumlusu Abdullah Sözer, Amatör Şubeler Komitesi Sorumlusu Erdal Karacan, Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Altınbaş ve Seyit Ateş'ın yeni listede olmaları tahmin edilirken, Başkan Orman'ın tercihleri dışında bazı yönetim kurulu üyelerinin kendi kararları ile yönetimde yer almayacakları kaydedildi.
Bu isimlerden Mesut Urgancılar'ın kulübün mevcut yapısında görevini istediği şekilde yapamaması nedeniyle kendi tercihi ile yeniden listeye girmesi beklenmiyor. 10 Haziran 2012 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı kulüp üye giriş şartları konusunda yönetim kurulunun büyük bir kısmının dışında tercihde bulunan Levent Erdoğan ve çekimser kalan Erdal Karacan'ın da yeni listede yer alması beklenmeyen üyeler olarak gözüküyorlar.

Yönetime girdiğinde futbol şubesinde aktif görev yapmak isteyen ancak futbol şubesinde görevlendirilmeyen Seyit Ateş'in yaşadığı kırgınlık nedeniyle listede yer almayacağı bildirildi.

İnönü Stadı'nın yeniden yapım aşamasında katkıda bulunmak isteyen Berkan Gocay'ın ise listede yer almayacağı konuşulurken, Başkan Orman'ın bu konudaki kesin kararını henüz vermediği bildirildi. Kulübün mali olarak en sıkıntılı günlerini geçirdiği son bir yılda mali işlerden sorumlu olan Ber Hacıgüzeller'in yoğun geçen dönemin ardından bir süre görevine ara verebileceği konuşuluyor. Ancak bu konuda da Başkan Orman'ın net bir karar vermediği biliniyor.

Başkan Orman'ın bu isimler ile görüşmeler yapacağı ve yeni liste konusunda son kararını iki hafta içinde vermesi tahmin ediliyor

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!